用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: chun12
go

2009 P1 [複製鏈接]

請問有沒有家長知道何時是換夏季校服的日子?

1B2還未默最後一次英默......

俾返晒都是要溫.  我起碼要同仔仔溫默書和普通話.  如果仔仔合作, 我會同佢溫兩課常識添.  其他科, 28/5後努力.  四天考試中間隔了一個weekend,真好!

原帖由 bobomama 於 10-5-20 10:04 發表
考試時間表編排得好驚逼添!

27/5 中默+普通話
28/5 英默

呢個佛誕溫書, 仔又會俾返晒我, 唔溫又怕趕唔切

電腦是不是堂上考?  我仔仔班好似未通知幾時考!

另外, 我見英默考試範圍有第37頁是嗎?那頁沒有課文,是否打錯?

原帖由 bobomama 於 10-5-22 09:37 發表
嘩! 睇漏左....
電腦科係25/5呀!

仔仔手冊都寫了, 是10/6考電腦.

明天就考中默. 昨晚同仔仔溫, 錯了17個字. 點算呀!

原帖由 bobomama 於 10-5-24 14:14 發表
應該係堂上考啦! 我係手冊都見到mark左炸!

至於eng dict, 係呀....我都記得果頁係無mud內容嫁! 仲好, 溫少頁

我估係仔仔星期四上電腦堂.  今個星期四安排了考試, 所以要在8/6後考.
普通話......要等今晚溫完中默後才開始.  我估小一的普通話不會太深, 所以沒有迫他多讀.  就算溫, 都只是聽CD (因我自己唔識, 好失禮!)

原帖由 bobomama 於 10-5-26 09:23 發表
咦...電腦科考試, AB晝唔係同步既?

係啦....我以為默過晒會好d, 但原來1早俾返老師, 個仔溫習時又唔集中, 尋晚溫到好夜....
點算....我仔都錯好多....

仲有普通話, d聲調亂晒龍......唉.......

...

昨晚同仔仔溫默書.  他由錯17個字變成8個.溫完一次已經是9.30pm.  見他已好攰, 所以都算!

明天是英默, 大家努力!

原帖由 DorisTSL 於 10-5-26 11:50 發表
我估係仔仔星期四上電腦堂.  今個星期四安排了考試, 所以要在8/6後考.
普通話......要等今晚溫完中默後才開始.  我估小一的普通話不會太深, 所以沒有迫他多讀.  就算溫, 都只是聽CD (因我自己唔識, 好失禮!)

...

仔仔還有電腦科就考完試了.  時間過得好快, 轉眼就一年了.  看到仔仔在這一年進步了不少, 他很喜歡學校, 很喜歡他的老師和同學.

原帖由 bobomama 於 10-6-2 09:07 發表
加油
‹ 上一主題|下一主題