用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有 無 人 返 QQ Club?
go

有 無 人 返 QQ Club? [複製鏈接]

0-3 歲 的 課 程﹐ 辦 得  好 嗎 ?
   0    0    0    0

原帖由 ohmygosh 於 08-12-3 02:09 發表
0-3 歲 的 課 程﹐ 辦 得  好 嗎 ?

Q Q Club 是一所綜合性學習總匯。每個課程在其中只不過是 QQ Club的一個租戶。

課程好與否不能一概而論。主要看有關課程(即個別租戶)辦得好與否。

請 問 當 中 Blossoms Early Mandarin 的 普 通 話 和 Attep (藝 達 ) 的 Misulo 課 程 辦 得 怎 樣 ?

原帖由 ssaa 於 08-12-3 11:51 發表

Q Q Club 是一所綜合性學習總匯。每個課程在其中只不過是 QQ Club的一個租戶。

課程好與否不能一概而論。主要看有關課程(即個別租戶)辦得好與否。 ...

呢兩間中心口碑都好似唔錯,我都識得人上過Attep,可以幫你問下.Blossoms我就試過堂,仲等緊星期六waiting(平時應該有位),導師有一級證書,上堂用好多道具吸引小朋友,仲派埋詞語表可以返屋企上網聽錄音.不過,其實最好自己試下堂先決定join唔join

原帖由 ohmygosh 於 08-12-3 21:38 發表
請 問 當 中 Blossoms Early Mandarin 的 普 通 話 和 Attep (藝 達 ) 的 Misulo 課 程 辦 得 怎 樣 ?

麻 煩 你 幫 忙 問 下 你 朋 友 關 於 Attep﹐ 我 都 想 試 堂 ﹐ 不 過 Attep 暫 時 安 排 不 到 我 想 要 的 時 間 。

另 外 我 約 了 Blossoms 星 期 一 試 堂 ﹐ 我 會 prefer平 日 ﹐ 所 以 應 該 會 有 位 。

係 呢 ﹐ 你 小 朋 友 幾 大 呀 ? 有 無 試 過 其 他 playgroup? 請 分 享 一 下 ﹗

原帖由 Hipuppy 於 08-12-4 23:40 發表
呢兩間中心口碑都好似唔錯,我都識得人上過Attep,可以幫你問下.Blossoms我就試過堂,仲等緊星期六waiting(平時應該有位),導師有一級證書,上堂用好多道具吸引小朋友,仲派埋詞語表可以返屋企上網聽錄音.不過,其實最好自 ...

我問o左個朋友,但佢淨系話佢小朋友好鍾意去玩,具體o既細節可能都系要自己去試堂先知.其實我都想揾日試o下堂,你想要o既系咩時間呀?我個小朋友仲未兩歲呀,系比較活躍坐唔定o個隻 ,唔知o唔ok呢?

Blossoms試o左堂未呀?你覺得點呀?

其實其他playgroup我都試過幾間,我覺得大部分o既自由活動時間都比較多,咁就同我自己帶小朋友去公園玩無咩分別(分別只系$$),有o的比較出名o既就收得好貴,但導師好似都唔使點預備. 我地宜家返緊一個廣東話+英文playgroup,又系成日自由活動玩玩具,返o個度都系為o左鋪路報佢既幼兒班,希望唔系白費心機 !

原帖由 ohmygosh 於 08-12-5 01:35 發表
麻 煩 你 幫 忙 問 下 你 朋 友 關 於 Attep﹐ 我 都 想 試 堂 ﹐ 不 過 Attep 暫 時 安 排 不 到 我 想 要 的 時 間 。

另 外 我 約 了 Blossoms 星 期 一 試 堂 ﹐ 我 會 prefer平 日 ﹐ 所 以 應 該 會 有 位 。

係  ...

Blossoms 我 上 星 期 一 試 左 ﹐ 馬 上 就 報 埋 ﹐ 以 後 返 星 期 一 早 上 0個 班 。 林 老 師 教 ﹐ 我 覺 得 課 堂 well-prepared﹐ 材 料 充 足 ﹐ 個 半 鐘 (其 實 我 覺 得 如 果 係  兩 個 鐘 就 仲 好 ) ﹐ 價 錢 合 理 。

其 實 你 仲 試 過 邊 幾 家 playgroup呀 ?分 享 一 下 可 以 嗎 ?

‘廣東話+英文playgroup’係 咪 victoria 呀 ?

我 個 仔 六 個 月 開 始  上 playgroup﹐ 而 家 快 21個 月大  ﹐ 逢 二 四 早 上 返 九 龍 塘 Nottingham﹐ 下 個 term可 能 會 報 Anfield。

Victoria (HH & Kornhill) 都 分 別 打 過 比 我 話 有 位 ﹐ 不 過 我 最 後 都 沒 有 參 加  了﹐ 因 為 我 已 經 對 victoria n/k 沒 興 趣  。

至 於 Attep﹐ 我 想 要 平 日 AM / early PM。

原帖由 Hipuppy 於 08-12-10 22:43 發表
我問o左個朋友,但佢淨系話佢小朋友好鍾意去玩,具體o既細節可能都系要自己去試堂先知.其實我都想揾日試o下堂,你想要o既系咩時間呀?我個小朋友仲未兩歲呀,系比較活躍坐唔定o個隻 ,唔知o唔ok呢?

Blossoms試o左堂未呀 ...

順 道 一 問 ﹐ 有 無 人 參 加 過 E-Cottage 的  courses?

up up up up

如果你想小孩一直學完整個課程,小心將來平日上午或下午會遇上上學的時間。

原帖由 ohmygosh 於 08-12-11 12:51 AM 發表
... 至 於 Attep﹐ 我 想 要 平 日 AM / early PM。

乜Victoria唔好o既咩  ?雖然我都覺得playgroup麻麻地(不過有朋友話好視乎邊個教),但正式返學就唔會成日自由活動o掛.有無返緊o既小朋友家長可以分享o下?
我同個女試過好多playgroup,有的連名都唔記得 ,出名o的o既試過東山,Munchkin,Mustard Seed, Children's Own Workshop, My Musikbox, Baby Buddies......咁你o既小朋友除o左普通話宜家仲有上咩班呀?

原帖由 ohmygosh 於 08-12-11 00:51 發表
Blossoms 我 上 星 期 一 試 左 ﹐ 馬 上 就 報 埋 ﹐ 以 後 返 星 期 一 早 上 0個 班 。 林 老 師 教 ﹐ 我 覺 得 課 堂 well-prepared﹐ 材 料 充 足 ﹐ 個 半 鐘 (其 實 我 覺 得 如 果 係  兩 個 鐘 就 仲 好 ) ﹐ 價 錢 合 ...

My son had tried "Blossoms Early Mandarin".  The teacher is good.

八卦問o下,咁你小朋友宜家系咪返緊呢個playgroup?

原帖由 gobbys 於 08-12-17 12:03 發表
My son had tried "Blossoms Early Mandarin".  The teacher is good.  

We attend Nottingham Children Campus (Kowloon Tong) on Tue and Thu.

When my boy turns 2 in March, I may like to enroll him with

Anfield (playgroup)/YMCA
Sportscene (gym)
Hong Kong Children's Musical Theatre
Science Workshop
ATTEP/Kids' Gallery
Adventure Land

原帖由 Hipuppy 於 08-12-17 01:17 發表
乜Victoria唔好o既咩  ?雖然我都覺得playgroup麻麻地(不過有朋友話好視乎邊個教),但正式返學就唔會成日自由活動o掛.有無返緊o既小朋友家長可以分享o下?
我同個女試過好多playgroup,有的連名都唔記得 ...

唔好意思, 見你地講開qq club, 想問下你地有無俾自己既身份證號碼佢地? 因為我之前本來想報個畫班, 上佢網睇話要入會, 入會又要寫身份證號碼, 我就唔係咁想, 所以無報到.

有無媽媽有興趣自組星期日普通話playgroup(3歲以下)?

其實我同個女排緊星期六waiting,但上下晝都未咁快有位,星期日上晝有新班開,但我o地要返教會,如果下晝就OK.

導師有普通話一級水平,做足準備功夫,我試堂o既時候見o的小朋友都學得幾好(數字 顏色形狀 身體部分都自己講得出),有興趣PM我啦!

Anyone try the "Little School of Music" ar?

請間有冇綱址啊‧唔該
‹ 上一主題|下一主題