用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 蘇浙小學校 09/10 蘇浙N1班大召集
go

09/10 蘇浙N1班大召集 [複製鏈接]

有信喇咩? 張紙唔係寫要兩個月先有結果

原帖由 KamMckay 於 08-12-4 16:51 發表
一睇個topic, 仲以為係有人收到信tim!!!!
我都未收到, 都好心急呀, 不過佢話兩個月後通知喎, 都唔明點解要咁耐! 我今日打電話問話收先會收到信, 依個安排真係唔係咁好, 又唔講明幾時先收到信, 真係得過等字。如果大 ...

唔係呀嘛, 唔收都最少得個知字嘛

原帖由 KamMckay 於 08-12-5 12:49 發表
咪係囉, 最少要得個知字嘛! 我打電話去問佢答我如果收會收到取錄通知書, 我都打左個突, 再confirm問:吓, 即係reject就無通知? 佢答: 係。就係咁我地唯有等, 最慘係唔知要等幾耐!!!!!

...

我諗如果真係收唔到信都會打電話去confirm, 起碼知道係唔收定寄失. 不過佢話要兩個月, 有排等, 期間如果有其他學校收就要比留位費先喇

原帖由 Wing(婷婷媽咪) 於 08-12-9 13:16 發表
以我所知, 好似話如果收錄左就會係christmas前收到信, 我都好緊張, 因為話今年好多人考

咁係咪如果考唔到先會兩個月後通知?

咁多位, 我打左去學校問, 佢話星期六已經寄出晒取錄通知書, 呢兩日要密切留意信箱喇, 因為唔收就唔會有信. 今年總共有成千人爭唔夠200個位, good luck to everyone

原帖由 碟碟 於 08-12-15 14:35 發表
elmolly,

Thanks for your info. 但係到底係收信定電話呢? 我見有mama報料話收到電話..哎o也,我兩樣都未到 ,今晚要早的番去開信箱先得啦......

...

係信呀, 學校話除非有重要文件miss左先會電話通知. 唔記得問waiting list會唔會有信收tim...

原帖由 J.Kong 於 08-12-16 10:42 發表
Does anyone of you received the letter are living in Kowloon island ?

我都想知呀, 有無人住Kowloon or NT?

原帖由 J.Kong 於 08-12-18 14:39 發表
原來佢地偏愛收大B.

其實我好失望收唔到信, 因為女女 (5月B) 當日表現好好, 我有八九成信心收佢, 点知都收唔到信 .
而我姪女(l月B) interview 果時無表現/反應, 佢父母估一定唔得, 点知好意外收到信. 雖然我好 ...

我都好唔開心呀, 我個女係0703, 好多0708都收左, 但係我都無, 其實個女果日表現都唔係差架, 除左唔肯講野之外, 其他乜都做到晒, 真係唔明. 今年入唔到, 出年仲難爭

學校有個waiting list既, 如果有人唔讀佢先會寄信比next candidate... good luck to us.
‹ 上一主題|下一主題