用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 交留位費的請進
go

交留位費的請進 [複製鏈接]

class : k2
   0    0    0    0

原帖由 s204oxox 於 08-12-8 11:59 發表
o..   anyone will take the TKO route???

My son will take it ar.

原帖由 dora611 於 08-12-8 13:08 發表
For TKO, prefer Mrs. Cheng or Uncle Leung ar?

I have no idea.  Have you call them?

原帖由 priscilla0705 於 08-12-8 13:27 發表
I live in TKO as well. I saw somewhere in BK that uncle leung is okay. So, I will call later to see if their route from my estate to Munsang this year is short. BTW, for those mummy who live in TKO an ...

Oscar By The Sea.

原帖由 LoLoLoLo 於 08-12-9 00:56 發表
亞囝都係 K1 PM
住係Oscar by the sea
Oscar by the sea最小有3個小朋友可以一齊返學喇, 真開心...
吾知見過你地未呢? 現在有無讀Pre-school? 亞囝讀緊德寶AM.

我搵過梁叔, 鄭太....喇.....
係網上都有人講過梁叔 ...

如果真係坐佢地的校車, 最遲要幾時通知梁叔/鄭太呢?
其實,我都好擔心小朋友自己坐校車,有安全帶就最好啦,同埋大車都好似安全D,有咩交通意外都無咁傷掛.

係呢,你入民生就咪都會比佢讀埋小學?
我個囝插K2呀返上午班,應該都唔可以一齊坐車囉.

原帖由 LoLoLoLo 於 08-12-10 00:02 發表
MandyLau13,
你亞囝返K2, 咁就少了隻腳一齊等車law...

還未決定會否讀埋小學, 雖然我報民生主要係有一條龍,
但其實都係買個保險, 起碼上到小學機會大, 有間不錯的小學做backup, 吾駛到小一時又要驚interview, 搵學 ...

我同你諗的野都差唔多喎.:;pppp: 都係會試考下果3間比較出名d的小學, 到時唔得都起碼有返間(民生)唔太差的讀上去.
我係在職mama, 所以係送唔到小朋友返學.  唔知見過你未呢? 我地住5座架.  平日晚上又時都會去會所陪阿囝打籃球.

原帖由 s204oxox 於 08-12-9 12:00 發表
my planning is straight thur lor.

Then ur kid act as, big brother / sister to take care others;

no problem la.:;pppp: :;pppp: :;pppp:

原帖由 LoLoLoLo 於 08-12-10 21:45 發表
s204oxox,
我估12:50左右啦, 吾好咁遲.
亞囝都係寶盈, AM(Koala)
你小朋友現在有無乘校車?
我每朝8:45都係5座等校車, 打聲朝呼呀.

MandyLau,
我住2座.
你小朋友現係邊度讀K1?
約下去club house玩呀.

...

綠茵.
好呀, 揾過星期六一齊玩下囉.  
‹ 上一主題|下一主題