用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德園 (KV) 和 樂基 (HKPS), 請問你會如何選? ...
go

根德園 (KV) 和 樂基 (HKPS), 請問你會如何選? [複製鏈接]

我估 hkps 小朋友會開心 d , 因為 kv 好似 k1 已
開始有揸筆連線既功課 !!

我都報左 hkps  k 1 , 不過甘少位真係好難先入到
lor

原帖由 wilsonchanwh 於 08-12-5 20:03 發表
My son study 樂基International Class (English + PTH) playgroup and can direct go to Nursery (K1)

KV 有offer, 唔知轉唔轉好?

請給意見。

下 ... 真係架, 我仲以為係 kv 先甘谷 tim !!

k 1 甘快有揸筆功課架啦 ??  我一心以為上到 k 2
先有架咋 .... 唔該哂甘多位 mami 先 !!

甘 kv 同 hkps 揀 , 邊間小朋友會開心 d 呢 ??
可唔可以分享下呀 .... 麻煩哂 !!

原帖由 雙子媽媽 於 08-12-11 10:29 發表
其實揸筆連線唔=小朋友會唔好開心. 對佢地黎講好似畫畫咁架咋wor, 因為連出黎變成一副圖咁, 佢地現到反而好開心就真, 因為覺得好神奇.mouth:" />

仲有, 好多學校都係k1就揸筆連線, 我亞囝個堂大佬, 係東涌讀村校, 佢 ...

靚 ma,

你講得好 arm 呀 , 真係最了解小朋友真係自己 !!

多謝你分享呀 !

希望個個小朋友都搵到合適既幼稚園

原帖由 靚媽唔易做 於 08-12-11 15:41 發表
其實平時小朋友既表現就可以知佢係一個資質好定唔好既人, 如果好就可以比佢試下d深d既野, 如果唔係咁好就無謂勉強, 普普通通就算, 唔好一味盲中中人入你入, 到頭來大人同細路都好辛苦.

未論到我女揀幼稚園前, 我都 ...

‹ 上一主題|下一主題