用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 博士山(香港)國際幼稚園 Boxhill 出咗結果未呀?
樓主: gigo
go

Boxhill 出咗結果未呀? [複製鏈接]

我都信大仔大女可能會先考慮, 亦可能因為我個係大女, Wellborn, 啟思, Boxhill全部都收佢, 最後決定二月先入Wellborn讀國際班, 八月再入Boxhill. 同埋我睇過多間沙田區幼稚園Open Day時開放環境, Boxhill比較新, 地方裝飾及玩具用品都OK.同埋多外籍小朋友讀(唔係叉仔喎), 就算香港人Miss都盡量用英文同所有人講嘢, 唔會又中又英Mix up, 所以最後決定Boxhill囉.

Hi Pear Pear,
我哋係25/11 in gar!我之前打電話checked 過, 校方話只係出咗d 响25/11前 in 果d 先wor以及由於申請者多,個校長仍然揀緊wor..........
好彩, HKPS (Kln Tong)收咗阿仔! Tks so much!!!

所以我現今仍未收到信亦唔知confirm 定後備! 我個人認為佢哋咁耐唔覆係等d confirm嘅人响5/1/09前會唔會交留位費, 唔交的話, 先再通知只有佢哋先知果d後備。

原帖由 PearPear 於 09-1-5 14:50 發表
BabaTed & Monkey05

你地都講得岩嘅!  可能我之前有2間收左但放棄左.  HKPS又衰左, 手頭上無後備,  所以比較緊張...同埋我真係唔想再花時間去找學校!

Gigo, 你隻豬係大仔, 即係應該第一輪 in, 仲未收到消息? 會唔 ...

終於收到confirmation Letter!

今日打開信箱,終於收到confirmation了!
未收到信時,已被HKPS(Kln Tong)confirmed,所以會讓個位出來.....

Boxhill 出咗結果未呀?

I got confirmation letter yesterday.  My daughter was interviewed on 29/11 and now being offered for am class.  Thanks god~

kittyhkbb

我尋日收到confirmation letter 喇!!  AM class呀!!  我地12月6日interview架!!  之前九龍塘樂基唔收, 迦南又未in, 不過, 綜合幾間, box hill 既校園又真係最好架!!

醒目開學勳章

pearpear,

收到信未 ??

monkey05,

我琴日都收到confirmation letter, 隻豬8月出世, 所以一如所料, 係pm class!  而家諗緊點好?  因為而家手頭得呢個offer!  但係真係唔係好鐘意 pm class!  因為小朋友一向睡眠唔係咁易嘅人, 佢上午醒左, 唔會訓反, 要等到下午, 最眼訓嘅時侯, 就要反學....

佢地話會同我wait 上午, 不過要我16號前一定要比錢先, 如果唔係位都無埋.  同埋, 都要等到出年5,6月先知有冇上午班 :;pppp:   唔知有冇機可以搵到其他的上午班? 係咪細仔幾會都好微, 不論邊間?

原帖由 monkey05 於 09-1-8 13:40 發表
pearpear,

收到信未 ??

原帖由 hidykwan 於 09-1-5 18:55 發表
我都信大仔大女可能會先考慮, 亦可能因為我個係大女, Wellborn, 啟思, Boxhill全部都收佢, 最後決定二月先入Wellborn讀國際班, 八月再入Boxhill. 同埋我睇過多間沙田區幼稚園Open Day時開放環境, Boxhill比較新, 地 ...

我都試過聯絡過Wellborn, 啟思, Boxhill. 啟思d職員多次都無禮貌, office hour又唔聽電話. 口碑又係Boxhill好過Wellborn好多!

Little kid's sleeping and nap time will be adjusted when they are attending school life.
So, don't worry too much about it.
‹ 上一主題|下一主題