用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 官塘區幾間中學 banding?
go

官塘區幾間中學 banding? [複製鏈接]

Swlee,

如果妳有聽學校簡介都知校長講,我不能給你一個五星級的校舍,但學校可給你一個五星給的家. 學校就是小朋友的第二個家. 而且學校都好民主, 學生是可以透過投票去決定學校部分決定, 如學生會代表, 早上何時才可開冷氣等等. 而中一級的軍訓真是令小朋友成長不小.小朋友要宿營和露營.他們要自己動手煮飯,搭營,舖牀單等等. 真有小朋友花20分鐘才可完成. 這個活動可以給學生一個好經驗.
所以如果你不認同學校的理念,我想你要好好考慮一下.另外觀塘區其他英中校舍大部分都不太大和比較殘舊,因為這些學校都有多年月曆

Ying

原帖由 swlee 於 08-12-15 14:44 發表
你有無參觀順利天主教?
又殘,又舊,又細
見到都唔開心
不過無計.
佢係英中.

學校教學理念是騙人
有幾多人選中學是睇理念既
只睇英中

如果照排應該如下:

梁式芝
蒙民偉
呂郭碧鳳

如是BAND 1尾自行梁式芝 機會比較細,如果你比較喜歡梁式芝大抽獎把梁式芝放第一,呂郭碧鳳放第二.因我不大喜歡蒙民偉,因去年派位前我先致電蒙民偉問如果想扣門要怎樣辦,校務處第一句答覆是你是否每科都是 A 如果不是我地不會收.所以我最後沒有打算扣門,因我不想在一間學校作風如此的地方成長.

Ying

原帖由 manysy 於 08-12-17 11:15 發表
蒙民偉 vs 呂郭碧鳳 vs 梁式芝 那間會好D呀,如果是BAND 1尾,應點排那30間呢 ?
‹ 上一主題|下一主題