用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2008-K1 家長 Part 2
go

創價 2008-K1 家長 Part 2 [複製鏈接]

你盡早同竣竣再做下評估,做下專業治療,
touchwood.... 如果真係愈細發現,可能會愈易醫好架!
努力!你囝囝需要你的支持架!

原帖由 zzzlam 於 08-12-12 10:04 發表
果日見pang sir原來唔係竣竣見,係我見咋....佢話平時已經observe左個小朋友,所以我就比竣竣跟我亞姨走先
其實,我講左比pang sir知,老師係學校留意到竣竣既固執,同埋佢有一排會咬手/扣喉,不過而家冇,同埋話左比佢聽竣 ...

Chickee,
你係咪有校車何ee電話?可唔可以pm比我呀?thanks!

原帖由 Chickee 於 08-12-12 11:34 發表
hello, 各位, 我都黎報到!

icwlam,
傻啦, 點會介意, 仲開心tim, 因為英雄所見略同嘛!kekeke....

zzzlam,
我阿仔對某d野都會好固執, 好似你話衫濕少少, 我仔都一定要換, 一係要我用風筒同佢吹乾,。同小朋友玩, 我見 ...

got it la!! thank you!

原帖由 Chickee 於 08-12-12 14:50 發表
請收PM。                           

You are welcome!! 我無教過佢架,佢自己識得畫!大半年前佢都已經識畫人架喇,不過就無details,全部都係圓形,而家進步左好多!識得畫埋頭髮同眼珠。都係唔好栽培佢啦!我一定會後悔!不過見佢畫得咁靚,我真係好開心架!我都keep起左一張!
你個囝囝會唔會寫英文字架,最近佢好鬼鐘意寫字呀,有D英文字可以自己寫,不過會flip左(左右調轉), 好鬼驚佢有讀寫障礙囉!

原帖由 cheuklokmom 於 08-12-18 17:27 發表
muichujamie & chy1015,

好多謝泳喬 & 巧研送給卓樂的聖誕咭 !
muichujamie,  泳喬好叻女wor, 佢有你ge遺傳, 人形公仔畫得好靚呀. 你吾好埋沒你囡囡天份, 好好栽培佢畫畫ge潛質.  

...

下!原來係咁架?我都唔知要帶,我個女成日都話叫佢要有魚旦,我以為講笑咋!咁我都無通知學校,係咪唔洗做架喇?!?!

原帖由 chy1015 於 08-12-19 20:16 發表

jk923,
Thanks for advice (wear trousers)! 因為原先諗住靓靓,俾ah 女著裙tim.

至於帶食物返去,李老師好早就打電話俾我(其實係咁啱佢話我知巧研唔識扣对黑鞋個扣(係蝴蝶扣)叫我最好換過d魔術貼ge鞋....), 問點解 ...

okay~ thanks~

原帖由 Oscar媽 於 08-12-20 10:30 發表
冇通知學校就唔好帶 la !!

Pls download here:
http://www.sendspace.com/file/mynxu9

原帖由 carmenwong0208 於 08-12-22 15:08 發表
有無媽咪有9月份生日會下午班既movie呀??? 我唔知save左寺去邊, 搵唔到, 可能del左......

泳喬有話食chicken wings....佢仲話佢識'lur'骨!!哈哈!

原帖由 cheuklokmom 於 08-12-22 16:27 發表
今日卓樂帶左鹵水雞翼及chocolate 反學校同第3組的小朋友分享, 希望每1位小朋友有1個快樂的聖誕節 !!

muichujamie, chy1015 & zzzlam,

由於卓樂昨日玩得太累,做完節返屋企就即刻訓覺.  所以未有時間能親手寫回x' ...

力字係 "KS"。
我做freelance design, 由細到大我都鐘意畫畫架!不過將呢樣野做左自己份職業都幾慘!又愛又恨!

原帖由 chy1015 於 08-12-22 20:08 發表

muichujamie,
我都見到泳喬畫d公仔lak,果然有紋有路wor,巧研果d就真係要相當ge想像lik lak....(請教"lik"字點打呀{速成}?)
仲有你d字好靚,自小就鍾意呢d字,無奈點學都寫唔到咁有老師feel ge 字.
恕我多事~ 八吓咋 ...

sendspace好易用,入去:http://sendspace.com/
跟住click "browse" 去select file
下面D email add可以唔洗填, 但一定要tick "I have read and agree to the terms of service."
跟住press "upload file" button
個file會慢慢upload, upload完之後就會有條link出左黎,你send條link比人就得架喇!好好用。
你之後可唔可以post條link出黎呀?我都download唔到!Thanks!

原帖由 carmenwong0208 於 08-12-30 23:35 發表
hi, 我見我老公用GOM Player 開, 我試下可唔可以放上SENDSPACE, 因我今日再send俾其他媽咪send左好耐都未得~~ 我研究下sendspace點用先, 我放到上去既話再俾條link大家

我試下再放多一個GOM Player上去sendspace到, ...

我個女pm class架,thanks so much!
唔知點解我click唔到pm D message....所以唔可以pm reply你。

原帖由 carmenwong0208 於 08-12-31 00:36 發表
hi, 我成功喇~~
上午班: http://www.sendspace.com/file/hylne5
呢外要download呢個software黎開, 因為media player係開唔到黎睇:
http://www.sendspace.com/file/k4bxpc

下午班upload 中 ...

cheuklokmom,
我頭先先check pm見到你個message subject呀!不過我個pm short short地,click唔到入去read你個message....睇唔到個日子,..... I call you to discuss la, ok?!

Hi chy1015,
This one?
http://www.sendspace.com/file/4agqyn

原帖由 chy1015 於 08-12-24 13:52 發表
muichujamie,
would you pls quote the saved files of the K1 p.m.Oct birthday video here ?  I don't know how to save that.  

Thank you very much !

Merry Christmas !!

第三組係麵包店呀!泳喬都有講話轉左麵包店,佢有夾麵包。

原帖由 zzzlam 於 09-1-5 23:52 發表
係呀,竣竣都同我講話燒烤爐搬走左喇,我問佢有咩新野玩佢又up唔出呀~

有無人知道2月6 & 7日的家長會, 咁6號係咪唔洗返學架?

我應該會choose Fri pm.

原帖由 zzzlam 於 09-1-6 10:25 發表

你choose左邊日呀邊個時間呀?
我choose sat下午呀~

我都好耐無同泳喬溫習喇........

原帖由 jk923 於 09-1-7 15:17 發表

死啦!玩到唔記得同穎穎溫習添!

係阿華田呀!哈哈!
你個女之前未飲過?我個女最like阿華田,所以放學返黎第一時間話我知。

原帖由 jk923 於 09-1-9 14:39 發表

昊藍無事就好啦!重有呀,今日派左幾張通告,有親子同樂日(28Feb),下學期書簿費,另一張有關磅重、1月23生日會改為1月22與[牛牛賀新歲]同日進行,可穿中國服或有牛公仔衣服....。

穎穎今日放學返黎話我知佢飲'o/ran/ge'(佢係 ...

下!我買得一個腸仔飽咋!不過泳喬話要分比老師&同學食。

原帖由 Chickee 於 09-1-12 14:40 發表
大家今日帶左咩包呀? 我他帶左牛角包, 不過佢話要帶多兩個, 一個俾老師, 一個俾小朋友喎!

我都有買美綠沖呀!不過呀女話 “你果D唔好味,街果D阿華田先好味!“  
激死!激死!激死!買左又唔肯飲!

原帖由 jk923 於 09-1-12 16:55 發表

原來係阿華田,我買過美綠沖比穎穎飲炸! 我引道錯誤左佢添。
‹ 上一主題|下一主題