用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港華人基督教聯會真道書院 20081215 - 真道音樂會相片分享
go

20081215 - 真道音樂會相片分享 [複製鏈接]

非常愉快地度過一個好溫情ge下午,感謝各位表演者及家長會ge付出。

我捧太太場, 帶齊架生,見到好多熟識面孔,所以越影越多。

自己大意無睇條款,影到中途先知原來係唔準影相,謹此向主辦單位致歉。

無用閃光燈,慢快門曝光之下,台上嘉賓少少動作都會鬆郁朦,d 相唔算靚,希望大家唔好見怪。

http://www.fotop.net/mohong

http://www.fotop.net/mohong1

雖然未徵相中人同意,但我相信各位參演隊伍唔會介意呢個分享,由於無大家電郵,又唔見左家長會個login ID, ,煩幫忙post 條links 去比家長會個site.

THANKS

0    0    0    0

各位download 請rightclick 跟住”圖片另存新檔”即可。

唔知係唔係setting 唔同,上面part1 係用true size, part 2係adjusted size. True Size 當然好過adjusted size啦。但由於True Size放大左來睇,你地會覺得好朦,save 左再開就好好多架喇。

我搵緊個share site 將整輯相再share 過,唔駛大家續幅download,

You may download the ZIP files from the following links.
Many thanks!

Part 1
http://www.4shared.com/file/7603 ... 14_-_Logos_120.html

Part 2
http://www.sendspace.com/file/5svouw

當日各單位演出都非常精彩,大家能夠睇到咁正嘅表演,除咗要多謝各演出者外,千祈唔好忘記一班幕後工臣,真的要多謝「太子」哥、「艾迪」哥、「比利,天使啦」伉儷,呢兩年嘅音樂會全靠佢哋大力幫忙協助,走足全場,又擔又抬,每個細節,都悉心照料,我哋至可以安坐欣賞節目,仲有一班為咗照顧我哋啲小朋友而未能企上台演出嘅老師

原帖由 軒Mother 於 08-12-15 22:43 發表
... 千祈唔好忘記一班幕後工臣,真的要多謝「太子」哥、「艾迪」哥、「比利,天使啦」伉儷,呢兩年嘅音樂會全靠佢哋大力幫忙協助,走足全場,又擔又抬,每個細節 ...

嘻嘻,當然都唔少得那位唱足三年幾、最近為口奔馳忍痛放棄上台,但依然死心仆命返做義工兼睇仔 ... 軒Mother 啦 ... 。後台及台下面你梗有跟住唱姐 ... :D

跟各位神交已久,都無時間同大家相認添。比如話,你地邊位有上台呀?d相入面,邊個係邊個呀?

原帖由 武航 於 08-12-15 13:35 發表
非常愉快地度過一個好溫情ge下午,感謝各位表演者及家長會ge付出。我捧太太場, 帶齊架生,見到好多熟識面孔,所以越影越多 ... 又唔見左家長會個login ID, ,煩幫忙post 條links 去比家長會個site

原來武航嫂都有唱咖? 你知啦,130幾人,雖然每周返學,不過好多都認得唔識得咖。

唔記得個 login ID?Easy job 啦,大哥你出聲丫,你一響,我就即刻在剛剛 send 去你個「痾拔甩屎」e-mail address喇 (大家唔好見怪,佢個電郵名稱真係咁鬼核凸咖)。話時話啦,快d寫幾篇大作過呀,請埋阿仔阿女寫呀,「真天地」等緊你咖 ...

原帖由 武航 於 08-12-15 23:24 發表
跟各位神交已久,都無時間同大家相認添。比如話,你地邊位有上台呀?d相入面,邊個係邊個呀?

,係呀,我神交已久矣,幾時搵埋阿HK呀咁出 咯 .... 你條 link 成大半個鐘都未 download 完喎 ...

哈哈,個email 係netvigator當年派落來架.
太太無份唱,佢上台執頭執尾。

2 parts 每part都成百張相,1part 都成70幾M, 個sharing site 又慢,無計。
我坐後面,差唔多所有上過台ge演出者我都影過,如果唔嫌棄,叫d合唱團member來睇睇大家口"MAK MAK"相啦。

原帖由 武航 於 08-12-15 23:55 發表
哈哈,個email 係netvigator當年派落來架.
太太無份唱,佢上台執頭執尾。

你太太上台執頭執尾,你就去捧佢場執頭執尾,仲搏命影佢d執頭執尾相?冇呀你,你 ... 哦 ... 呵呵呵,睇真d,原來阿嫂就係金牌司儀 !! 怪唔得知啦,你倆個文才口才都咁掂,怪唔得知對仔女都咁得啦。

仲有呀,阿嫂真係冇得頂呀,全場 d 人都對佢讚不絕口呀,有阿嫂幫拖,我先敢講話絕無冷場,你知我人多勢眾咖啦,雖然 floor managers 「鴨鍋 - 太子 」同「天使啦 」都已經係安排得天衣無縫,走位已經係非常靈活咖勒,但始終進進出出都係要時間咖嘛,真係好彩夾多得阿嫂,可以掌握全場節奏脈搏、帶動全場熱鬧氣氛,掀動全場觀眾心情、推動全場熱烈鼓掌吶喊投入瘋狂 ...

昨晚的表演,肯定台上台下的都很興奮,的確,如阿嫂話齋,最緊要係大家一齊感受那種一家人溫馨的感覺!

Thanks Mohong Gor for the pictures and download. 
I found the sites not bad. Just did before typing this message. Each file only takes around 4 mins.
敬畏耶和華是智慧的開端,認識至聖者便是聰明

原帖由 KenBaBa 於 08-12-15 23:16 發表

嘻嘻,當然都唔少得那位唱足三年幾、最近為口奔馳忍痛放棄上台,但依然死心仆命返做義工兼睇仔 ... 軒Mother 啦 ... 。後台及台下面你梗有跟住唱姐 ... :D ...

嘻嘻!我唔止唱咗三年,今年已經踏入第五個年頭。
又唔好講到我咁偉大,為口奔馳係真嘅,因為上有高堂;放棄上台,原本想安心係台下做觀眾,欣賞大家同埋乖仔嘅演出,點知比「太子」大哥知道我唔唱,就比佢同「天使啦」捉住,佢哋都咁博命,我又點敢偷懶,唯有乖乖哋聽指示
後台,我無得跟住唱,因為我要走上走落,圍住個大會堂唔知走咗幾多個圈
台下面都無得跟住唱,我原本買咗日、夜兩場非,但...我只係聽咗3首歌就要走
‹ 上一主題|下一主題