用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 星期六及日,體藝中學開放日呀
go

星期六及日,體藝中學開放日呀 [複製鏈接]

有興趣就入妮睇下學校啦,
星期六只開下午,星期日就全日
   0    0    0    0

彤媽媽:
謝謝你, 不過半天睇唔完, after lunch 時間相隔太長. 不過印象良好, 資源不錯, 所以正在考慮中. 但我個仔要人推才讀書, 同學仔勤力, 佢就會勤力.  好怕他掛住打波, 唔記得讀書. 唔知體藝係邊隻style 或 要 自動自覺形才適合呢?

絶對唔係好似其它傳統芵中咁谷,
要睇下,你想細路點,如果細路仔係谷得的話,
要考慮其它傳統芵中,相反的話,
讀呢度會開心些,唔多功課,
課程都深

都唔會話只打波唔讀書的,
校隊一星期兩次訓練,好多中學都係咁,
讀咩中學都係要自動自覺,
唔可能要老師成日哦你,鬧得你多,
你都唔鐘意返學啦

回覆 # 的文章

Dear 彤媽媽,
謝謝你的意見, 不過小兒仲未開竅, 有d傳統中學話, 佢學校會訓練佢自律, 仲幾成功tim, 可以做到d小朋友成績差d會自己再勤力番. 唔知體藝會唔會咁train d 學生. 始終老師講一句, 好過我哦十句la.

謝謝

Dear yunman,
(升中講座話 約 $3500/月, 7月份約收$1000, 8月份返屋企 $0)
一房四床, 松木床, 上格睡床, 有床頭放書的書櫃, 下格衣櫃&書.
(要看是否有需要而批, 有位同學住元朗都住宿舍, 共有96個宿位.)

‹ 上一主題|下一主題