用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無收到09-10 真光中學附屬真光幼稚園既錄取信呀?? ...
樓主: blueroselam
go

有無收到09-10 真光中學附屬真光幼稚園既錄取信呀?? [複製鏈接]

No.  是男女校.

原帖由 vinvillalee 於 08-12-20 23:27 發表
Does True Light kindergarden is a "Girl School"?

曾聽過有人話大坑真光是"二線"學校, 各位有甚麼意見?

另外想問下大坑真小升上真中的機會係咪好高? 同埋真中是不是英文中學?

hi我問過真小, 老師話女仔基本上直升沒有問題, 有d人唔讀只是她們找了其他學校自己放棄, 當然太差的也不能吧, 因真中是band 1 學校.
真中是英中.

原帖由 bochai 於 08-12-20 23:48 發表
曾聽過有人話大坑真光是"二線"學校, 各位有甚麼意見?

另外想問下大坑真小升上真中的機會係咪好高? 同埋真中是不是英文中學?

車莉,

Thank you!

原帖由 車莉 於 08-12-20 23:57 發表
hi我問過真小, 老師話女仔基本上直升沒有問題, 有d人唔讀只是她們找了其他學校自己放棄, 當然太差的也不能吧, 因真中是band 1 學校.
真中是英中.

收咗我個女下午班

where do you find the 升中 report?

thanks

原帖由 車莉 於 08-12-20 22:58 發表
chachalai,
當然係啦 , 至於聖心, 唔會讀了, 係好多bk媽咪都prefer 聖心, 但在我們而言, 兩者比較, 我們會喜歡真光(大坑), 因為其校舍, 實在太正了, 有泳池, 運動埸, 有足夠空間供小朋友學習及遊戲, 加上以 ...
笑一笑世界更美妙

妳上真小網址, 慢慢click下就會找到, 其實應該是升中派位.

原帖由 tongbetty 於 08-12-21 13:17 發表
where do you find the 升中 report?

thanks

原帖由 chachalai 於 08-12-20 18:25 發表
我地都係上午班

車莉, 甘你係咪暫時取Tai Hung棄堅道? 我係呀. 另外再等Sacred Heart and SPK

我都係上午班呀
不過都會等埋spk得唔得先....因為我既1st choice係spk

‹ 上一主題|下一主題