用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇 mami 可以話比我知培僑面試模式 ?
go

有冇 mami 可以話比我知培僑面試模式 ? [複製鏈接]

唔好意思 , 其實我大仔而家 K2 , 出年先報小學 , 但我想早 d 準備 , 希望大家可以指教吓我 , thx
   0    0    0    0

For your reference!

今天去培橋interview的媽媽...
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1678589&extra=page%3D28

知道培僑有幾多人考呢? 各位信心大嗎?
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1679269&extra=page%3D27

原帖由 manicheung 於 08-12-20 01:37 發表
唔好意思 , 其實我大仔而家 K2 , 出年先報小學 , 但我想早 d 準備 , 希望大家可以指教吓我 , thx

多謝你嘅資料 thx
原帖由 Juho 於 08-12-20 16:23 發表
For your reference!

今天去培橋interview的媽媽...
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1678589&extra=page%3D28

知道培僑有幾多人考呢? 各位信心大嗎?
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread. ...

原帖由 manicheung 於 08-12-20 01:37 發表

我記得亞囡當天面試出來後只說很好玩, 不想走~~她說中文有講故事,英文有看圖答問題, 再做手工啦. 她說全程很開心, 我想小朋友一定不要怕陌生, 做回自己便好, 因為亞囡說有些小朋友不開口答問題, 而她每次也有舉手, 我想她是主動所以不需要 2nd Interview 也好彩地入選了.希望幫到妳啦. 另外今年開放日記得去參觀一下~

My daughter said the same things as Mamapapaca's daughter. She said she enjoy the story telling and raise hands  frequently to answer. She said the teacher tell the story in English and play games in Cantonese. My daughter loves the school very much as she enjoy the interview a lot.
Don't worry, the interview wasn't difficult!
Good luck to you!
原帖由 mamapapaca 於 08-12-22 12:29 發表

我記得亞囡當天面試出來後只說很好玩, 不想走~~她說中文有講故事,英文有看圖答問題, 再做手工啦. 她說全程很開心, 我想小朋友一定不要怕陌生, 做回自己便好, 因為亞囡說有些小朋友不開口答問題, 而她每次也有舉手, ...

借問聲今年開放日係幾時啊 ? THX
原帖由 mamapapaca 於 08-12-22 12:29 發表

我記得亞囡當天面試出來後只說很好玩, 不想走~~她說中文有講故事,英文有看圖答問題, 再做手工啦. 她說全程很開心, 我想小朋友一定不要怕陌生, 做回自己便好, 因為亞囡說有些小朋友不開口答問題, 而她每次也有舉手, ...

原帖由 manicheung 於 08-12-22 19:36 發表
借問聲今年開放日係幾時啊 ? THX   

今年尚未公佈, 請留意學校網站www.puikiucollege.edu.hk
但小一報名約在每年7月尾至9月,而入學申請表可在學校網站download   ,屆時也有簡介會,也可順便參觀一下學校.

thank you 晒你呀 , 資料好有用
原帖由 mamapapaca 於 08-12-23 14:11 發表

今年尚未公佈, 請留意學校網站www.puikiucollege.edu.hk
但小一報名約在每年7月尾至9月,而入學申請表可在學校網站download   ,屆時也有簡介會,也可順便參觀一下學校. ...
‹ 上一主題|下一主題