用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 點解多咗咁多宗教的topic呀
go

點解多咗咁多宗教的topic呀 [複製鏈接]

點解你禁仇視基督教, 你吾中意你可以吾信,
做埋禁多少動作, 你知吾知你成日討論依個
topic 好悶. 司馬之心, 路人皆知. bk 依度個個都係成年人, 知道點做,  吾駛你教人點做,吾好扮好心

原帖由 大傻貓加菲 於 08-12-30 16:33 發表

請問這裡是否個個都明白進化論和神創/智慧設計的分別﹖請問你知道不知道神創/智慧設計是否科學﹖

這不是大家是否成年人的問題﹐而係香港一般缺乏這方面信息

你肯定他們能夠判斷﹐請問你問過了全部人嗎﹖
好了﹐你覺得topic  ...

其實你係唔係想講香港人冇智慧,冇判斷能力呢??

原帖由 大傻貓加菲 於 08-12-30 22:38 發表

你說這裡的人自然有智慧能力判斷﹐所以我不需要講
但我講這些題目﹐為何會係“想講香港人冇智慧,冇判斷能力”﹖
兩者根本邏輯上沒有關係﹐甚至你是混淆概念
發起討論﹑貼東西出來﹐根本點都 imply 唔到話咩想講香港人冇智慧,冇 ...

原帖由 大傻貓加菲 於 08-12-30 16:33 發表

請問這裡是否個個都明白進化論和神創/智慧設計的分別﹖請問你知道不知道神創/智慧設計是否科學﹖

這不是大家是否成年人的問題﹐而係香港一般缺乏這方面信息

你肯定他們能夠判斷
﹐請問你問過了全部人嗎﹖
好了﹐你覺得topic  ...

我用紅色ge係你之前打出黎ge...
相反我係相信部份家長開明﹑有智慧﹑判斷能力
以上藍色ge亦都係你打出黎...唔係有d互相茅盾呢??
‹ 上一主題|下一主題