用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 蔡繼有就快有消息啦!
go

蔡繼有就快有消息啦! [複製鏈接]

雖然我囝囝好好彩已經有學校收咗,但我同我丈夫對蔡繼有這間學校的印象非常好,故此亦希望心儀這間學校的家長能申請成功!
   1    0    0    0

一月五號就收到信啦!

原帖由 Mamahui 於 09-1-3 21:21 發表

係喎,多謝你提醒。請問幾時有消息呢?

祝大家好運呀!

我又咁睇,一般直資或者私校,學費大概都要$2XXX-$3XXX左右,但尚未計課餘同小朋友補習英文及普通
話的費用,在蔡繼有讀,英文同普通話根本係強項,慳回補習的費用,咪又係差唔多!再加上用幾億去興建嘅新校舍,小朋友又點會讀得唔開心吖?!(之前我响另外一個標題討論過)所以除非有條件更好的學校選擇,否則同級的我一定選蔡繼有!!

原帖由 kyliema2006 於 09-1-5 20:14 發表
DodoluMama,

Thanks.  蔡繼有的強項一定是語言,但論其收費,確實是需要認真考慮的因素呢!

大家唔知有無睇新聞,什麼微調方案,又什麼分科分時段方式英文教學,又取消中中英中,我由昨日至今日,聽多次新聞睇多次報紙,我都唔係好明政府又想點改個教育方式,既然蔡繼有的強項係英文及普通話,孩子們就唔洗再做政府的白老鼠了!

From next Monday to next Friday.

原帖由 Eh-oh 於 09-1-6 18:46 發表
When is the register date of all successful ones?
‹ 上一主題|下一主題