用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 想請教讀緊禮賢幼稚園既家長
樓主: car817ho
go

想請教讀緊禮賢幼稚園既家長 [複製鏈接]

決定讀禮賢都真係幾艱難架, 不過而家諗通左, 想阿仔開心同愉快咁享受呢幾年幼稚園生活, 而家傾向讀禮賢啦(八成)!
原帖由 benalg 於 09-2-26 16:34 發表
ahschan

Hi, 希望可以多啲交流下.

有九成機會讀, 剩留一成要睇埋宣道結果, 不過咁多人考, 都唔駛點諗囉.
你都好似有報考宣道, 就快知結果啦.

我住油塘架. 因為係全職媽媽, 要等個仔瞓晏教時上黎, 如果你開新topic 記得通知我噃.

原帖由 HoManYu 於 09-2-26 10:36 發表

好高興認識你呀!原來你同我都係一樣呀!咁你係咪決定讀禮賢呀?你估會唔會咁有緣讀埋同一班呢?你住邊ga,我住牛頭角ga,多啲上黎傾下丫,我都想遲d開番個新topic呀! ...

ahschan

Hi, 希望可以多啲交流下.

原帖由 ahschan 於 09-2-26 11:20 發表
大家好, 我都係am 班呀!

原帖由 ahschan 於 09-2-26 11:20 發表

hi~

原帖由 HoManYu 於 09-2-26 10:36 發表

好高興認識你呀!原來你同我都係一樣呀!咁你係咪決定讀禮賢呀?你估會唔會咁有緣讀埋同一班呢?你住邊ga,我住牛頭角ga,多啲上黎傾下丫,我都想遲d開番個新topic呀! ...

原帖由 benalg 於 09-2-25 00:58 發表
Hi HoManYu

你好呀!
我個仔之前都係in左幾間表現唔錯, 但係都唔收, 攪到我好沮喪. 到in禮賢時開頭仲答非所問, 我諗呢間都係涷過水, 反而而家收左讀上午. 真係有奇蹟. 希望第日有機會認識大家.

其他媽咪唔駛灰心架, ...

好高興認識你呀!原來你同我都係一樣呀!咁你係咪決定讀禮賢呀?你估會唔會咁有緣讀埋同一班呢?你住邊ga,我住牛頭角ga,多啲上黎傾下丫,我都想遲d開番個新topic呀!

Hi HoManYu

你好呀!
我個仔之前都係in左幾間表現唔錯, 但係都唔收, 攪到我好沮喪. 到in禮賢時開頭仲答非所問, 我諗呢間都係涷過水, 反而而家收左讀上午. 真係有奇蹟. 希望第日有機會認識大家.

其他媽咪唔駛灰心架, 如果有心想讀仲會有機會既.

原帖由 HoManYu 於 09-2-8 23:40 發表

希望你如願以償啦!咁我囝囝一收就上午咪好好彩o羅!我都覺呢到上黎ga好似都係下午既多d,希望第時可以真正認識大家......

大家好, 我的囝囝幸運地收上午班,請問禮賢英文堂和普通話堂有幾多堂,有沒有課外活動可以參加,學校同家長是否會常溝通,清楚小朋友公工課進度呢..(透明度高嗎).唔好意思太多問題...

請問有沒有媽咪已經收到禮賢既後備取錄通知呀?

係真嫁? 係就好喇.不過都唔知輪唔輪到我囝囝呢...
唉~又係等....好無奈!!!

原帖由 winwin815 於 09-2-6 21:14 發表
放心, 我識既都有幾個放棄左, 所以實有人放棄, 只係唔知條隊又點排啫, 亦等於我等上午班位咁, 依家又苦惱緊, 轉唔到的話, 係咪照讀

原帖由 yeungyeungma 於 09-2-8 17:02 發表

我都交咗調上午班信. 係啦,唔知點解下午班多個上午班咁多呢?有冇人知呀?

希望你如願以償啦!咁我囝囝一收就上午咪好好彩o羅!我都覺呢到上黎ga好似都係下午既多d,希望第時可以真正認識大家......

你係咪都係一早去?

其實好簡單, 一來搏係以先後次序比人調上上午班, 二來表示誠意, 早D黎, 希望人地覺得係好有心調囉

原帖由 yeungyeungma 於 09-2-8 17:02 發表

我都交咗調上午班信. 係啦,唔知點解下午班多個上午班咁多呢?有冇人知呀?
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

原帖由 winwin815 於 09-2-6 15:53 發表
去左啦, 因為想轉上午班, 所以諗住早d去交, 以示誠意嘛, 點知未夠2點已開始收form, 仲要勁多下午班家長, 大約10個下午班家長, 先得3個上午班家長咁, 個類似主任既老師, 仲話機會微乎其微

...

放心, 我識既都有幾個放棄左, 所以實有人放棄, 只係唔知條隊又點排啫, 亦等於我等上午班位咁, 依家又苦惱緊, 轉唔到的話, 係咪照讀

原帖由 car817ho 於 09-2-6 19:49 發表
今日大家去禮賢報到喇,正式成為禮賢既學生喇,恭喜.
我希望有人會放棄喇!!嗚嗚...如果唔係我囝囝就無機喔!!!!
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

今日大家去禮賢報到喇,正式成為禮賢既學生喇,恭喜.
我希望有人會放棄喇!!嗚嗚...如果唔係我囝囝就無機喔!!!!

原帖由 winwin815 於 09-2-6 15:53 發表
去左啦, 因為想轉上午班, 所以諗住早d去交, 以示誠意嘛, 點知未夠2點已開始收form, 仲要勁多下午班家長, 大約10個下午班家長, 先得3個上午班家長咁, 個類似主任既老師, 仲話機會微乎其微

...

原帖由 fc1668 於 09-2-6 08:56 發表
今日記得去註冊喇~~~~~~~~~
歡迎參觀『文。穎之家』

今日記得去註冊喇~~~~~~~~~

各位媽媽:

報到, 報到,
我囡囡考到禮賢上午班,將來一定
有機會和大家接觸,請多多指教。

wendy_y
多謝你呀,我都希望囝囝可以同你地既小朋友做同學仔呀!
原帖由 wendy_y 於 09-2-4 13:51 發表

car817ho,

希望你同其他waiting既媽咪都可以係第一次註冊後就收到通知有位

大家好呀,祝各位身體健康,小朋友健健康康,一家人平平安安

好耐無上黎喇,你地2月6日報到喇,希望我囝囝有機會係第二輪報到喇!!!

car817ho,

希望你同其他waiting既媽咪都可以係第一次註冊後就收到通知有位
‹ 上一主題|下一主題