用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 想請教讀緊禮賢幼稚園既家長
樓主: car817ho
go

想請教讀緊禮賢幼稚園既家長 [複製鏈接]

原帖由 Jayden媽 於 09-1-15 19:23 發表
我都收到信,係下午班,好開心。
大家認為會唔會同宗教信仰有關呢?因為我同我先生都係基督徒,其實我個仔interview表現一般,有無人同我個case一樣呢? ...

我都收咗啦,是下午班, 勁開心 !

我們有啲似, 我同我老公又係基督徒,個仔面試表現都十分差, 同人爭嘢玩. 諗住實唔得.又冇唸過咁早收信.  當見到信箱有封學校信,仲唔只一張紙,拆了知道收咗,開心到想哭 !!

已試了數間都唔得, 其他學校的求位信都寄埋, 日日行近信箱都很緊張,看看有冇求了位的 or waiting list 學校收,所以這差不多是最後機會 (但其實這又是最想讀的),所以真係好開心. 唔知有冇人明白我這感動的心情呢? 終於鬆了一口氣 !

希望每小朋有都有學校收啦!!

原帖由 Jayden媽 於 09-1-16 13:20 發表
有可能嫁,到時say hi 在再交流下。

好似話得2class,應該好有機會啦 !

但話時話,你哋有冇打算申請上午校呢?

你地住在那區? 我們住在荔枝角 ! 唔知校車如何安排呢?

原帖由 fc1668 於 09-1-17 00:57 發表
我鐘意下午,所以唔僧轉,係好似無晒啲時間,咪由佢上午訓夠先返學,況且我住葵涌,如果返上午會好辛苦架...

但係冇得瞓下午覺喎 ? 他們頂唔頂得住 ? 我仲係15 16 呀 ? 有冇媽咪分分享吓經驗!

原帖由 winwin815 於 09-2-6 15:53 發表
去左啦, 因為想轉上午班, 所以諗住早d去交, 以示誠意嘛, 點知未夠2點已開始收form, 仲要勁多下午班家長, 大約10個下午班家長, 先得3個上午班家長咁, 個類似主任既老師, 仲話機會微乎其微

...

我都交咗調上午班信. 係啦,唔知點解下午班多個上午班咁多呢?有冇人知呀?

原帖由 benalg 於 09-3-3 16:44 發表
收到宣幼結果... waiting... 哈哈, 預左無機, 而家疊埋心水讀禮賢啦.
希望第日大家真係多啲交流下.

一樣 !!現在看看轉唔轉到上午班!

原帖由 wendy_y 於 09-3-4 00:59 發表

大家一齊做禮賢09/10 K1家長

yeungyeungma,

我囝囝收左下午班, 如你轉唔到上午班, 會唔會讀呀?

讀呀,只是有2間在家附近的學校的offer! 其實轉唔轉上午班,我都15/16! 但聽說,轉上午班是不容易的. 看看神如何為他預備最好!
‹ 上一主題|下一主題