用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 兆強續版.PART-48
go

兆強續版.PART-48 [複製鏈接]

各位, 新版報到。

嘩~~~

原來你個囡咁索 !

悠長假期, 你去咗邊樹玩。   

原帖由 chiemi1128 於 09-1-4 21:12 發表

HI  
TEST

------------

kt8001

吓, 仲要再努力呀, 唔止無得去街, 就黎要好似我屋苑同學仔家長, 一邊食飯, 一邊tung起本書要亞仔回答 Exercise.  勁努力的亞媽, 我做唔到

原帖由 kt8001 於 09-1-7 22:35 發表
讚同都無用都考左, 此外你都要預左.... 比心機再努力啦! 朋友.....mouth:" /> 學你寶貝話..[我地一齊努力呀!]OH, 真可愛.

kt8001,
Good morning

我都報咗, 而家等抽獎派彩。

原帖由 hoganmama 於 09-1-8 10:41 發表
我報左家教會個picnic, 有無人參加??

無話要交 check !

抽到先交錢。

原帖由 hoganmama 於 09-1-9 11:35 發表
我仔唔記得交張cheque  

亞800-1姐,

貪新忘舊也是我c9仔一族的性格。
不過今日真係忙到d無時間上來。

Kt8001,

你地 17 號攞完表去邊樹玩, 有無一齊呀 ?  又去'譚仔'好嗎 ?

如天氣陽光好, 約埋一齊去附近公園影吓相, 訴下苦水好嗎。

好幾次無老師上堂啦, 成日搵代課老師 今日得三樣仔功課炸。

原帖由 kt8001 於 09-1-10 18:43 發表
OH! 你地班友你, 放棄了呢一版喇.
不過我都係覺得人地果版好玩D:;pppp:

is_chim,

我個囡中文聆聽考最差呀, 除了數學外, 係另一科令我好失望的。
唔關你囡事, 係未適應, 未懂要決。
你有無 e-mail address, 我 e 份要決給你, 都幾好的。
你買多d 耹聽 Exercise, eg. 課室出的'聽說樂' 樂思出的聆聽分頪練習也很好。
我囡之前做過幾本, 但係考試時到令我好失望, 我估學校份listening paper 都幾長吓。 遇到我囡無記性, 記唔晒, 死硬。

原帖由 ls_chim 於 09-1-16 00:08 發表
Hey! 唔駛喊噃!可能大家呢排忙啫!

各位靚媽咪:
唔知大家17號見家長時,會問啲mug呢?
我囡囡中文科嘅讀本同聆聽都考得好差呀,唔知除咗班主任之外,可唔可以見埋中文科嘅老師呢? 上次家長會時,學校都有安排多一個老師同家長傾 ...

我不嬲都要同1姐一唱一和 ~~~~

原帖由 kt8001 於 09-1-16 11:42 發表
嘩, 終於見到你, 我以為你又放棄了我地...

ls_chim

我已 e-mail 聆聽技巧要訣 給你個
[email=ls_chim@yahoo]ls_chim@yahoo[/email]
請你 check mail box.

我有課室 小三 聆聽技巧練習及CD/VCD【聽說樂】, 我是開倉買的, 如你有興趣要 scan + copy, 你可以 PM 我, 我幫你燒。

原帖由 ls_chim 於 09-1-16 00:08 發表
Hey! 唔駛喊噃!可能大家呢排忙啫!

各位靚媽咪:
唔知大家17號見家長時,會問啲mug呢?
我囡囡中文科嘅讀本同聆聽都考得好差呀,唔知除咗班主任之外,可唔可以見埋中文科嘅老師呢? 上次家長會時,學校都有安排多一個老師同家長傾 ...

kt8001,

我都係模仿你炸, 師姐/前輩, 你對我地咁好, 我要好好向你學習。

原帖由 kt8001 於 09-1-18 10:55 發表
嘩! 我都話beywat好 好人啦!

我個 PM 係神神地架, 收唔到任何 PM, 你可以直接 e-mail 比我。

你咪  咁客氣, 同是天涯淪落人, 有難一齊唸辦法, 只要精神不滑坡, 辦法總比困難多。

原帖由 ls_chim 於 09-1-18 13:58 發表
Hi beywat,

收到喇,唔該晒!你真好係 nice。
Please check PM.

lky2008

係兩本P2下學期英文故事書 :

(1) Giraffe Goes Skating
(2) A Scab on the Knee

因為 kt8001 今年下學期的書本係散買的, 而呢兩本story 書佢買唔到。

對不起, 我係幫佢代答的。
佢意思係可否將你的故事書讓給她。

原帖由 lky2008 於 09-1-21 11:30 發表

唔係好明???

Kt8001,

其實我住的屋苑有位 P.3 / P.5 同學家長同我好 friend, 係開學時才認識熟落, 最衰佢話太遲搵佢, 佢已掉晒所有 P.2 書本及作業考卷。

不過, 佢話今天全年的會比晒我, 到時我一定會留比你。  請你不用操心。

kt8001,

今日年廿八, 你洗咗 La 塌 未 ?  我今日一條友仔會去行花市。

is_chem
有時間 check 翻我琴日 比你的 Mail.  

原帖由 kt8001 於 09-1-21 18:12 發表
beywat,唔該你幫我代答, 我今日好忙, 所以好快就走了. 麻煩你了, 好彩你幫我同lky講.

‹ 上一主題|下一主題