用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 30 之 ”冬去春來,大家既仔女就越來越生 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 30 之 ”冬去春來,大家既仔女就越來越生性” [複製鏈接]

長老,

我想知道你地各位靚太係咪快樂喎, 咁咪要同你地一齊訓?

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-3-5 09:38 發表
2b

謝謝您的分享, 我會慢慢去咀嚼個中玄機

今朝免費報亦有一篇文章同大家分享 :

觀人一眼看穿 :
1)看一個人的心術,要看他的眼神;
2)看一個人的能力與地位,要看他的對手;
3)看一個人的真性情,真性格,要看他身邊 ...
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

格格,

七個人露盡都係得 21 點0者, 咁淨返0個點係乜呀?
你私人醒0架?

原帖由 alicetong 於 09-3-5 09:27 發表
原來要22點先露
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

瑪花不小心挨上了太后2B....

原帖由 maba 於 09-3-4 22:34 發表
今夜竟遇上2b

2b, 長老

多謝分享

多謝太后關心......

原帖由 2bzmummy 於 09-3-5 08:43 發表

咪講得自己咁凄涼啦,不如俾個 facebook 黎等我知道您最新動態喇

原帖由 alicetong 於 09-3-5 09:35 發表
早晨 長老,
今朝格格用左您招牌0個句添 唔好意思下

alice

無所謂, 大家咁熟, 隨時攞去使唔使問我

2b

謝謝您的分享, 我會慢慢去咀嚼個中玄機

今朝免費報亦有一篇文章同大家分享 :

觀人一眼看穿 :
1)看一個人的心術,要看他的眼神;
2)看一個人的能力與地位,要看他的對手;
3)看一個人的真性情,真性格,要看他身邊的好友和家人;
4)看一個人的性格,要看他的字寫得怎樣;
5)看一個人的心計,要看他答問題時的反應及速度;
6)看一個人的胸襟,要看他如何面對失敗及被人出賣;
7)看兩個人的關係,要看發生意外時,另一方的緊張程度;
8)看一個女人是否養尊處優,要看她的手;
9)看一個男人的品味,要看他的襪子;
10)看一個人的氣血,要看他的頭髮;
11)看一個人是否快樂,不要看笑容,要看清晨夢醒時的一剎那表情;
12)看一個國家的國民教育,要看他的公共廁所。

人與人之間的相處,必然有感覺,所謂Birds of a feather flock together(物以類聚),好人自然會走在一起,壞人也一定會同流合污。但是在觀人知微的背後,也要客觀,用時間去印證你第一步的印象。

good morning

早晨 長老,
今朝格格用左您招牌0個句添 唔好意思下

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-3-5 09:32 發表
大家早晨好

太后
呢層當然啦 .真人不露...

原帖由 2bzmummy 於 09-3-5 09:29 發表

格格

您要知道呀,叻媽貴人事忙,能夠碰到佢係我既僥倖

大家早晨好

原帖由 alicetong 於 09-3-5 09:27 發表
原來要22點先露

格格

您要知道呀,叻媽貴人事忙,能夠碰到佢係我既僥倖

原來要22點先露

原帖由 2bzmummy 於 09-3-4 22:43 發表

叻媽,我特登上黎補您架

大家早晨好

原帖由 正46 於 09-3-5 08:32 發表
長老,

無法啦, 係 Facebook 先可以知道D仔女0既最新動態....

咪講得自己咁凄涼啦,不如俾個 facebook 黎等我知道您最新動態喇

長老,

無法啦, 係 Facebook 先可以知道D仔女0既最新動態....

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-3-4 12:18 發表

嘜您返工有玩facebook咩

btw 大勢所趨

早晨 !

原帖由 maba 於 09-3-4 22:34 發表
今夜竟遇上2b

叻媽,我特登上黎補您架

今夜竟遇上2b

原帖由 bettylam 於 09-3-4 22:07 發表
HIHI!All:

晚安~

偉哥尋晚無拉拉蛋左一句,好慶幸我2仲有份寫字樓文職mou下....佢由星期一開始加長時間兼1個人做2個人野
2b:咀嚼完啦!雖然好淺,但要做真係吾易,多謝分享

betty ...

Dear Betty

偉哥講既系事實,我又真係覺得要感恩架,今年仲哎呀叫做有人工加添
‹ 上一主題|下一主題