用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 30 之 ”冬去春來,大家既仔女就越來越生 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 30 之 ”冬去春來,大家既仔女就越來越生性” [複製鏈接]

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-1-13 17:52 發表

2b

您唔見我寫.....不見即散咩

長老

所以我都係叫 46 去搵位等您之嘛

原帖由 alicetong 於 09-1-13 21:23 發表
2B,
不過印象中的添樂園,第2代無做得咁出色了..
小時候,爸爸最興車我地出去食消夜,最喜愛那
魚皮 ,其實就最多菌

格格

添樂園係好老式既餐廳,我都好少去,我覺得比較油膩囉 。。不過對您黎講,梗係有好多美好回憶,諗下都開心,夜晚坐爸爸開的車由山卡拉出到去九龍城宵夜喎 。。。

原帖由 alicetong 於 09-1-13 22:16 發表
2b,
細b明天考咩呀..
scan 卷中的格格

早晨 !

格格,細 B 今日考 CS 呀,考埋聽日就甩難囉

今朝新聞見好多人係銀行門口,冒著寒風排隊換新鈔票,慶幸自己一向都無需要同埋我覺得亦無必要一定要用新既 。。。

原帖由 正46 於 09-1-14 08:43 發表
早晨!

太后, 香港人不旦有的是時間, 而且還喜歡排隊,
係咪美德就唔知!

去排隊既大部份係老人家 。。。 我覺得年青一代已經無咁執著要用新鈔

原帖由 正46 於 09-1-14 08:47 發表
太后,

尋日去0左旺角間"金華"食波蘿飽, 蛋達同雞批, 想唔到閒人都人山人海, 不過我就覺得D波蘿飽唔夠蛇竇好食啦,杯奶荼就真係好滑0既!

...

菠蘿飽好多油,不宜多吃,您尋日好好胃口喎,食埋蛋撻同雞批添

原帖由 alicetong 於 09-1-14 09:26 發表
太后,
大細山都係考埋聽日甩難0拿
同學仔已經約定考完去睇 赤壁2
個個都係"三國迷"0黎..

格格

細 B 星期五放假,佢尋晚話有同學約佢去烚烚,不過我未批喎

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-1-14 09:32 發表

大家早晨好

2b

時代雖然不斷前進, 但對些人來說會希望維持自己的傳統, 即係好似派利是之嘛, 各處鄉村各處例, 如果銀行仲有係農曆年前有呢種服務, 好多人都會心甘去排隊囉

不過我近 ...

長老

岩岩係電視見到,排咁耐都係換得三幾百 。。。

原帖由 vivi_vivi 於 09-1-14 09:33 發表
46,

講開滑奶茶,係佐敦間澳洲牛奶公司D奶茶都幾滑架,得閒可以去試下喎

vivi

去澳洲我就多數食佢既湯意粉同埋厚多士

要出門口啦,聽日再 chat

返到屋企啦,見到細 B 好悠閒,差 D 以為已經考完添,聽日仲有 maths & history 架 。。。

原帖由 正46 於 09-1-14 21:57 發表
太后,

你無見細B心口插住枝竹咩?

仲係成支添呀 問佢今日考成點,答案竟然係:幾好呀 。。。。

原帖由 alicetong 於 09-1-14 12:52 發表
annie,
係未唔可以有女仔同枱出現呀

格格

細 B 成班同學又點會有女仔呢 ? 您擔心大山好過啦 :;pppp: :;pppp: 佢地貪平,諗住食 9 點果種平價任食呀,我係唔想佢夜返咋

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-1-14 16:46 發表

alice

2b 係開通太后, 我估應該關時間管理一事

都係長老瞭解我

原帖由 Lmum 於 09-1-14 22:25 發表
2b 比我都未必批. 唔應咁夜返屋企.早睡早起身體好
去日本放題午市都應好經濟.

格格 係呀! 大山咁靚仔,擔心嗰個應該係你

又係喎,橫掂星期五佢地都放假,聽朝同佢傾下先 有無邊度提議下呢 ?

原帖由 正46 於 09-1-15 08:29 發表
早晨!

正在食豐富的大家樂早餐...

您要求都好低下,大家鑊早餐都可以叫得做豐富 。。 :;pppp: :;pppp: 呢種早餐好肯定非常不健康就真,2B 已經好耐無係外邊食早餐,每朝都係屋企咖啡麵包

原帖由 正46 於 09-1-15 08:53 發表
太后,

我點同你, 我無公公服待, 我要食自己,
只不過尋日係海執到疊錢咪豪一下0羅...

我係屋企都要自己搞掂,仲要準備埋俾細 B 架,您最多讚我手腳快

您就好啦,年尾流流又執是錢

今年又唔見到您問我地呢班靚太要唔要利市封既 。。。。:;pppp: :;pppp: :;pppp:

原帖由 正46 於 09-1-15 09:00 發表
告誡各界股民, 千祈, 千祈唔好買銀行股, 原因一字咁錢:
苦主輸錢政府要銀行賠, 公司執粒條數要銀行揹,
揸住D存款借出去又驚收唔返, 唔借出去又蝕息,
你話死未? 所以金融海嘯最大0既輸家就係銀行!
:naught ...

多謝您提醒,我本來心郁郁入匯控架,不過呢兩日咁情況,都係

原帖由 正46 於 09-1-15 09:03 發表
太后,

試過一次仲唔鬼都怕黑咩...
攞埋俾人都冇人吼!

邊度有件咁既樹,即係咁,我本人就係銀行 secure 左,不過我諗其他靚媽咪都係有需要既  

原帖由 alicetong 於 09-1-15 09:30 發表
大家早晨

心情靚靚 ,輕歌妙韻...送給大家一首飲歌

carpenters

touch me when we're dancing

play us a song we can slow dance on
we want to hold each other
play us a groove so w ...

格格

咁好唱口既 ? Anyway 釘橋晒
‹ 上一主題|下一主題