用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 其實聖心『好』响邊度?
go

其實聖心『好』响邊度? [複製鏈接]

幼稚園老師好好, 好care學生
小學校長好好, 好care學生
中學都好, 唔會剩係掛住成績好既學生, 用好多資源教要補底既學生, 師生關係良好

最重要係, 佢地小學叩門/升中/收F.6會先收聖心既學生, 而且好多聖心囡對學校都好有歸屬感, 亞囡小學同中學有部份老師都係聖心畢業, 佢地好鍾意番黎聖心教

聖心既德育做得好好, 校風純樸, 英文v.good (呢個係我識其中一個剛係hku畢業既妹妹仔對佢响聖心出黎既同學既評價)

(唔好介意我賣花讚花香, 小囡係超級聖心迷)
上主是我的牧者, 我實在是一無所缺。
祂使我臥在青綠的草場, 又領我走近幽靜的水旁,
還使我的心靈得到舒暢。
祂為了自己名號的原由, 領我踏上了正義的坦途.....
祢的牧杖和短棒, 是我的安慰舒暢.......
在我一生的歲月裡, 幸福與慈愛常隨不離,
我將住在上主的殿裡, 直至悠遠的時日。

SH Primary - Chinese medium

SH Secondary - English medium

原帖由 bobo_wong2006 於 09-1-7 09:29 發表
dear parents,

About SH's primary school, is it instructed in English medium or Chinese?

I think SH's secondary school is english secondary school, correct?

Many Thanks.
還使我的心靈得到舒暢。

Hello, 你都係响聖心畢業架? 我自己唔係, 我個囡就係, nice to meet you

原帖由 Ursula 於 09-1-6 08:55 發表
哈哈! 我都係超級聖心迷。 有時發夢自己仲係聖心返緊學
還使我的心靈得到舒暢。
‹ 上一主題|下一主題