用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 比意見.......幾歲學phonics好 !
go

比意見.......幾歲學phonics好 ! [複製鏈接]

3歲左右, 開始學握筆的同時亦可以開始學拼音. 呢個年紀吸收得好快, 但認識拼音同時亦要懂得運用, 如果唔係的話就得物無所用....

我知道有一間幾好的, 因為我囡囡細, 所以係度返緊playgroup, 上得唔錯, 都有打算比佢一路讀落去.  pm資料比你

原帖由 emileleung 於 09-1-6 18:19 發表
我個囡就快4歲K1我想比佢學phonics, 不過唔知k1會唔會早左 d ! 如果一班8個人又是否太多人, 因為之前(暑假)細小小都有學過不過效果就麻麻地 ! 又想問吓phonics是否有兩種架 ! 咁  Jolly Phonics  適合4歲年幾嗎 ?

...

PM 左centre的資料比你.

其實外籍老師唔一定係好, 而係要 NET (即係 Native English-Specking Teacher) 先係正確, 佢地的口音有保證, 就算係 ABC 都好啦, 隔住電話唔睇樣, 都會以為佢係外國人.
我講果間centre 的課程總監同老師全都係 NET, 不錯的. 英文班仲有免費試堂, 可以比小朋友感受一下上課的氣氛.
但最終都要清楚知道, 拼音識講唔識用係冇用的, 一定要運用到先有用, 係咪 ?
‹ 上一主題|下一主題