用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 比意見.......幾歲學phonics好 !
go

比意見.......幾歲學phonics好 ! [複製鏈接]

我個囡就快4歲K1我想比佢學phonics, 不過唔知k1會唔會早左 d ! 如果一班8個人又是否太多人, 因為之前(暑假)細小小都有學過不過效果就麻麻地 ! 又想問吓phonics是否有兩種架 ! 咁  Jolly Phonics  適合4歲年幾嗎 ?

(1)如果學是否要找外籍老師教會好 d !
(2)phonics 基本一個課程有幾多堂架(是否50堂)!
(3)有無家長介紹好既學校!
(4)我對phonics 唔係好了解.....所以可以除便比多 d 意見我 ! :loveliness:
   0    0    0    0

原帖由 winchoy16888 於 09-1-7 06:53 發表
phonics我聽口碑暫時柏斯琴行好‧我自己却揾緊

你既小朋友幾大 ? k1 會唔會太細唔明 !

回覆 # 的文章

係唔係大多數一班4個架 !

原帖由 ffeeii 於 09-1-8 16:47 發表
我女喺柏c學左2個月,都有賣呢個教才,不過又最初6個到現在得番3個小朋友........叫我地轉班喎!!!!!!時間唔啱.......唸住揾過間,唔知近太子有冇呢???

其實以我覺得邊間學都無所....... 原因
(1)因為最緊要個老師好
(2)家長返到屋企都要同佢溫習
(3)小班教授(最好2-5個小朋友)
(4)同年齡一班(令大家吸收有一至性)

你小朋友幾大......如果組班都好 !

原帖由 billymom 於 09-2-6 06:23 發表
我個女K3開始讀,是由她的老師介紹去太子種子學院。现讀小一,很喜歡英文,可自己讀和默,所以我覺得拼音很重要,學費OK, $1080-8堂,無其他收費

$1080/8堂 ....... = 每堂$135/1堂! 好平喎 ! 每堂上幾奈呀 ?

原帖由 rachelcheung 於 09-2-6 12:05 發表
我小朋友約兩歲半就學,我覺得會用句子溝通才好學,否則浪費金錢。我自己就挑選了Hooked on Phonics,上堂後,每階段還要做assessment,pass左先會頒發証書,老師又必定要training 過 ,我上果間center 仲保証用外籍人,好有系統,雖然 ...

我讚成你講......唔洗四圖試, 所以我未問吓你地 ! 你比 D 資我 !唔該 !

原帖由 billymom 於 09-2-6 21:50 發表

每堂1小時15分鍾,我覺得好抵,我嗰女上咗2個月己經自己拼比我聽(三個字母嗰種,在張notes到);不過我發覺佢學咗之後,眞的對英文很有興趣,坐巴士上都試讀啲英文notice,之前見襯鬼佬只懂"厘埋"在我後面 ...

嘩超抵.....有無網址! 佢一班收幾多人呀 ! 唔該比 d 資料我 ! 不過我個囡依家未足4歲 !會唔會太快學phonic !
‹ 上一主題|下一主題