用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到培正結果請報到!!
樓主: cy36baby
go

收到培正結果請報到!! [複製鏈接]

SORRY, 更正:是會讀, 培幼是我們的FIRST CHOICE.

我個仔係0605的BB,今天剛剛收到信,收咗讀上午班,我都係WORKING MAMA,不是教師,而我老公則於上年辭咗職,FULL TIME讀書添,阿仔INTERVIEW時就冇喊,同埋最後有同老師講拜拜。

很想知道您們住在哪一區呢? 我剛查過信箱但未收到. 真係超緊張 我住在大角咀的

我都真係好緊張。
培正都收左我個囡囡,佢讀上午班。

我地係未能取錄...有d傷心...自己仲成日以為自己囝囝好叻 tim...估唔到, 哎..........算啦, 再努力.

岩岩返屋企開信箱, 收到培正取錄信, 收左囡囡讀上午班呀!!! 我係全職媽媽, 老公係公務員, 無背景, 普通家庭

你仔仔咁精靈, 如果我係老師都會收佢喇
恭喜哂呀~~

講真如果2仟幾人只能收2佰幾, 又扣埋下d關係收生數,
餘額都心中有數~ 我估收生標準係當日接見老師跟小朋友是否合眼緣, 大家平常心啦~

原帖由 yyqueen 於 09-1-10 12:49 發表
封信係厚野黎, 因為佢要放埋校車d資料落去, 我地並冇乜野特別背景, 唔係有錢家庭, 唔係做老師或公務員, 亦冇哥哥姐姐讀緊, 不過, 我係full time媽咪, 阿b係大仔... 唔知有冇關, 但係爸爸話個日bb應該in得ok, 因為bb ...

琳琳也被培正收左, 上午班. 現在要考慮讀民生or 培正.

識人..但唔係搵人事!唔鐘意,因為要自己努力得番黎先開心既...
原帖由 chan328 於 09-1-10 09:55 發表
識人都唔收?

我家住藍田,都未收到信喔,唉,我都越越冇信心喔,不過會以平常心面對呀

Live in Kwai Chung and received waiting list letter this morning ~
原帖由 eycyw 於 09-1-10 16:41 發表
我家住藍田,都未收到信喔,唉,我都越越冇信心喔,不過會以平常心面對呀

我個仔都係06/07,又係上午班,不過未決定讀唔讀呀.

原帖由 Barbie_jj 於 09-1-10 15:41 發表
終於都收到信啦! 收左我囝囝上午班, 真係好開心呀~~

我囝囝算係培正細b, 06年7月出世, 係個超多野講既活潑小朋友! 民生連waiting都冇, 失望左一排, 而家有個更好既結果, 真係好感恩呢!!

我地兩父婦都唔係校友, 冇 ...

原帖由 c1cone 於 09-1-10 16:53 發表

什麼原因未決定讀唔讀呀?

原帖由 c1cone 於 09-1-10 16:53 發表

係咪有其他choice? 我想培正應該係好多父母既不二之選, 不過如果唔prefer母語教學的話, 又真係幾難決定! 希望你快d決定啦, 19日要register啦~

有聖保羅堂pm & 學之園am都收咗,都唔知點揀,你知唔知培正嘅英文得唔得?
原帖由 Barbie_jj 於 09-1-10 17:09 發表

係咪有其他choice? 我想培正應該係好多父母既不二之選, 不過如果唔prefer母語教學的話, 又真係幾難決定! 希望你快d決定啦, 19日要register啦~

原帖由 c1cone 於 09-1-10 17:19 發表
有聖保羅堂pm & 學之園am都收咗,都唔知點揀,你知唔知培正嘅英文得唔得?

之前在討論區看過, 培正的英文都ok的! 但如跟外面的英文幼稚園比較, 當然是沒得比了. 所以都說要看看你的意向是如何吧!!

原帖由 eycyw 於 09-1-10 16:41 發表

我都係住藍田, 已經收到信啦! 希望你都好快收到啦!!!

Dear Mama,

My son's applicaiton is not success.  Is that there any waiting list?

原帖由 carol_kk 於 09-1-10 17:34 發表

我都係住藍田, 已經收到信啦! 希望你都好快收到啦!!!

係呀,哎~~~~咁點解我又收唔到呢?真係更心急喔,又要等到星期一喔

我地都收到取錄信了,係下午班...
阿仔係05年尾大仔,佢係第二批interview的(29號), interview果日佢冇喊,好似平時返學咁同其他小朋友玩...老公同我都唔係校友,我兩個都係全職工作(govt/banking)...係一個好普通既家庭...
‹ 上一主題|下一主題