用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到培正結果請報到!!
go

收到培正結果請報到!! [複製鏈接]

有結果就報到啦 ^^

0    0    0    0

原帖由 eycyw 於 09-1-10 11:23 發表
係囉,我都以為識人應該會收,不過佢地出名鐘意收 d 小朋友好獨立,所以先要獨立咁Interview,我個仔老師拖出時侯都有喊,所以我都覺得應該唔得喔。 ...

算啦.....我都唔會有太高寄望

收到信...收左囝囝啦

原帖由 Charmainemummy 於 09-1-12 13:53 發表
My son got admission letter to Pui Ching AM class last Sat. His elder sister is also Pui Ching Kindergarten AM class. My son did not cry in the interview. I won't want for Alliance Kindergarten result ...

阿哥家姐係度讀一定會加分..但唔係百分百一定收law..都係計分既

原帖由 buu0605 於 09-1-13 12:03 發表
When did your baby born?  I'm confused by K1 K2.  Is your baby studying K1 now?

係law..點解會入到K2??

睇完閣下回應, 我會放心選培正!

原帖由 cheungmingwai 於 09-1-12 15:57 發表
真逗大家開心! 培正是一所好的辦學團體!
有機會上小學及中學!
大家不用担心教學語言,中學將於下學年行微調,再沒有分中中或英中,每間學校有機會設立英語授課的班級! 何況培正的小學及中學都出名不錯!
教育致策常變, ...

今日去完培正註冊....學校感覺幾傳統...職員都幾大年紀....仲見到一個學生可能唔聽話被"隔離"

原帖由 Bcat 於 09-1-20 09:56 發表
cy36baby,

咁即係點? 好事定唔好事?

我感覺不錯...因為我見小朋疫都好先律...校風感覺唔錯...職員真係好有禮同樂意幫忙
‹ 上一主題|下一主題