用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) 有無waiting list的小朋友家長收到德望call? ...
go

有無waiting list的小朋友家長收到德望call? [複製鏈接]

上年大概係8月時候call架,今年唔知係咪差唔多呢個時間.朋友今日問左,p1-p4係$3,731.

原帖由 wisekid 於 09-6-12 15:17 發表

Hello,

I am waiting for the news from Good Hope as well.  Does anyone receive phone call from Good Hope?  

It is such a long waiting!

AM,

我囡囡係準小一生,今個星期一收到信,問參加左大抽獎,會唔會放棄唔讀GH,若放棄要將小一註冊証寄回.我有朋友打左去GH問,星期一架時候,回覆係唔過$4,000.尋日另外一個朋友call去,回覆係$3,731.可能太多人打去問,所以學校透露出黎,以免大家估餐飽.

你囡囡而家讀緊,功課多唔多,我擔心功課多.

原帖由 AM 於 09-6-13 14:14 發表
現時學費(半日制) P1-4 $3392, 如果下學年轉全日制$3731.  即是加了10%.

你朋友是問校務處得到新學費資料?

AM,

thanks!
有小小問題,希望你可以解答:
1. 新校舍係咪會係學校provide lunch架?
2. 學校有無課外活動比小朋友參加?收費如何?
謝謝!!

原帖由 AM 於 09-6-14 01:12 發表
唔駛擔心功課量真係唔多,小一的功課,專心做一小時內能完成‧
‹ 上一主題|下一主題