用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 88網-各媽媽會如何選擇?
go

88網-各媽媽會如何選擇? [複製鏈接]

醒目開學勳章

我係88網呀! 我頭兩個志願同尾3個都諗掂o左o家o勒, 同你一樣, 都係沙官第一, 陳元喜第二, 尾3間就係自行冇乜人揀o個3間. 依家反而係中間o個d唔知點填. 我睇過o下其他人o既comment, 覺得迦密同王賜豪都唔錯, 應該會係第三同第四選擇. 另外聖心都係區內大熱, 聽聞如果唔係first choice都幾難入到, 再加上我個仔唔係聖幼o既學生, 叩門都冇乜機會, 所以我會放佢後d.

係呢, 我見你冇提循理同美林, 你對呢兩間又有d乜o野comment呢?

醒目開學勳章

原帖由 jennyhsw 於 09-1-13 08:57 發表
我都想知道"迦密愛禮信"好唔好.

我見迦密除o左呢間小學之外都仲有幾間中小學都辦得幾好, 另外o係沙田媽媽會o個度有媽媽話迦密愛禮信o既校長都好好, 我諗都唔錯掛~~~

醒目開學勳章

多謝你詳盡o既分析!! 另外你介唔介意講講你大囡當年o既選校排位呢? 冼次雲係你第幾志願呀? Thanks!!

原帖由 yanyvonne 於 09-1-15 13:58 發表

1.沙官 OK 沒有問題, 官校D 程度合回小學生
2.陳元喜 _ OK 沒有問題 , 2朋友今年小一都話幾好,   

4.聖心(因仲未係全日) NO , 老師只是教, 如小朋友自己唔得, 小一已要去補習, 勁多測驗考試 , 而且考 ...

醒目開學勳章

原帖由 bb416 於 09-1-16 11:46 發表
好似個個都係沙官第一, 陳元喜第二咁排, 會不會好難中?

係咁o家o勒! 得三兩間大熱, 個個都係揀佢地, 係咁上o下o家啦! 如果唔係又點會叫大抽獎呢
‹ 上一主題|下一主題