用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2010-2011小一簡介會
樓主: AhLing
go

2010-2011小一簡介會 [複製鏈接]

原帖由 Charlotte_mom 於 09-3-10 11:54 發表
真道小學
2010-2011 年度基階一年級入學簡介會

供二零一零學年九月入讀基階一年級的詳細資料請致電 2337 2126 留位, 免費入座。

第一場
日期:二零零九年三月二十一日(星期六)
時間:下午七時半至九時半
地點:香港華人基 ...

THANKS, 係咪即是會有第二場呢?

原帖由 Charlotte_mom 於 09-3-10 12:15 發表
我見佢舊年有幾場的

THANKS.

真道的COMMENT 好壞參半, 真係要自已睇多D

原帖由 iwff 於 09-3-10 12:48 發表
rabbitpiggy,

真道應該係一年有三場的, 最早3月一場。但bk媽媽講1st interview 後要等一段時間才會2nd interview, 仲以為冇得再interview添。所以要了解清楚學校才好報名。

iwff

...

真係唔該晒你呀, 我都聽過.

原帖由 Charlotte_mom 於 09-3-10 13:32 發表
我聽過有人comment佢教得淺, 不過我仔唔係叻, 呢樣我又無咩所謂了  

我個仔都唔叻

原帖由 pullip 於 09-3-16 10:08 發表

淺 ? 不知大家對深淺的定義如何介定, 如果大家認為GH課程適中, 那真道的課程也不是太淺.

因我大女讀GH, 今年正為二仔張羅入邊間小學, 所以才找不同學校的資料比較. 按進度睇, 真道同GH相若, 我個人就覺得真道不是 ...

想請教, 你點知真道的程度呢? 係咪有朋友係度讀緊?

原帖由 pullip 於 09-3-16 11:34 發表

其實我覺得男仔讀都幾好嫁, 因為小一已經有好多科學實驗做, 又有視藝科老師教小朋友用如何影相.... 好似幾好玩咁.
不過有人同我講咁嘅學校都讀, 你得一粒囝咋 ! 連公文老師都話播道同真道, 梗係播道啦, 真道啲囝好 ...

公文老師和其他人覺得真道有咩問題呢? 可否分享下?

原帖由 pullip 於 09-3-16 13:55 發表

我問公文老師因他較多接觸區內學生, 他的建議我選播道, 因為小朋友較定, 而真道學生會較活, 你教他, 他未必聽, 專注力較低. 但我跟他說, 但真道的師資及課程都很吸引. 課程編排也很用心, 程度亦不淺, 老師說這是他 ...

.  
IC. thanks for your sharing

我再想請教下, 你點解咁清楚真道的課程和師資既? 可否講多d 他的課程是怎樣呢?

你知不知道他剛剛過左果年的會考成績如何呀? 在網站上都冇提及.

優才書院
10/11年度小一入學簡介會(第一階段)
日期: 2009年5月23日 (星期六)
時間: 2:00pm - 3:30pm

地點: 調景嶺嶺光街10號優才書院禮堂
留位電話: 2535 6869

如有任何疑問,請致電本校與入學組秘書聯絡

原帖由 pwong 於 09-3-26 00:24 發表
I have attended the Mar 21 induction program of CCCULA.  It was very impressive.  The principle showed us some student music performance video.  The students look very confident, talent and smart.  Yo ...

我想問下在簡介會當日, 校長是否有提及剛剛過去的會考成績呢?
‹ 上一主題|下一主題