用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學加油站 - part 86
樓主: lky2008
go

油塘小學加油站 - part 86 [複製鏈接]

我都仲未同sunny 去買書, 要打去問問先得.

c6同我講新年前冇$番, c 得, 又要問bank od la.

lan lan, 你唔同佢講, 佢就側側shoulder ga la, but 同佢講, 佢係心又會black label 你lor, 做人真難

2/2 or 3/2有muk gathering???

ok ok, 我會叫sunny 執番本computer 出嚟, 見面時俾你.
原帖由 hoganmama 於 09-1-20 10:49 發表
cc

你2/2 or 3/2 gathering 你出唔出黎? 順便攞本普通話書比你

另外, 唔好意思, 本電腦書如果用完可唔可以比番我? 我仔追問左我幾次   

雪/lan, 講得難聽d, 笨人出口, 我都係咁ga, 成日俾人擺上枱

fun, 咁next time la.

係MTR OTHER EXIT 搵到lor, 佢個白CHI, 俾我小到PK, 果日趕到我c c吓!
原帖由 雪文 於 09-1-20 11:21 發表
美人, 星期六最後你點解決問題同你的工人呀 ?

我ok ok,  我有大盛ge 10%discount card.
原帖由 funbabyhk 於 09-1-20 11:21 發表
我地出來食 dinner.
好似是 '大盛' or 'hotpot' ?

今次見完miss, 佢地ge teacher 都話ok, teacher 話 sunny就可以做得再好d, coke 就becasue d程度深咗, teacher 話唔好only 睇成績!
原帖由 龍舌蘭 於 09-1-20 11:29 發表
講番仔女經, 今次考試之後要做賽後重估.
睇來我要調較下阿女溫書的次序同內容, 都要自已加d調味先得.
現在未知成績如何, 唔敢講原本的方法好唔好. 但係昨天我知佢錯左野, 第一時間係....唔好閙佢, 呢樣, 我講得到 ...

我都冇元祖and d 粉色版.
原帖由 funbabyhk 於 09-1-20 11:29 發表
e...我多了大雄同靜宜, 可唔可以同你交換元祖版呀

去錯地方等lor, 出門時已reconfirm 咗, coke 都聽到我講muk, 係個白chi 又發夢!!!!!

我同佢講, 以後出門口, 都一定要call 我. 佢白chi 到話屋企tel. 壞咗or冇電咁就打唔到, 我叫佢同食蕉借, 唔好再咁多excuse!!!!!
原帖由 龍舌蘭 於 09-1-20 11:30 發表

妳個夢姐又發生咩事 ??

every year, my uncle 都會俾$1000 coke and sunny 買衫, last year end 蝕好多$, 佢已講咗this year 冇lu.

99就唔知this year 會俾幾多la, but 我同coke 講咗唔好拎.
原帖由 Jerry豬媽咪 於 09-1-20 11:35 發表
尋日放工"陪"老公shopping, 佢買左3件衫, 1條褲, 我就咩都無買到.....行行下, 佢問我, 9962比左幾多$$ d 仔女過年?? 我話你無份架,   不過到最後, 我都有講比佢聽有how much lo?? ...

我地12月頭考ga.
原帖由 龍舌蘭 於 09-1-20 11:36 發表

妳地仲快, 考完見完老師呀 ?  我地可能要2月尾3月啦......

佢day day 做錯嘢都有excuse ga la, but 每次都俾我小到pk.
原帖由 龍舌蘭 於 09-1-20 11:39 發表

未做野就搵借口, 妳個夢姐太醒. 真係要多地小心佢

你上哂當lor, 我唔會理佢ga, 佢要慢, 咪由佢慢lor, 佢冇得瞓jar ma.
原帖由 lky2008 於 09-1-20 11:43 發表

係架!琴日呀女派新書,叫左個工人包,佢就好多野做咁(即係唔想包啦!)後來攪到9點幾都呢係廚房唔出來(洗碗?)我女哎左好幾次,我咪話我包啦!唔駛30mins攪掂,工人即刻出來笑笑口話:THANK YOU!佢之前都係喇!唔想包,咪包一本書好似繡花咁,成 ...

我果件開始lazy la, 叫佢做cleaning, 佢扮哂嘢話唔識, 我話冇問題, 我night time 返嚟會從旁指導ga la, but 我要ot, 唔知幾點返ga, 佢聽完即刻話話佢識lor.
原帖由 lky2008 於 09-1-20 11:55 發表

係架!我同佢都心知啦!不過我真係抵唔住頸。

可否俾sunny呀?
原帖由 lky2008 於 09-1-20 11:58 發表
我有一本2年級的中文的補充練習,未用過的,你地有冇人啱呀?

same as my 99. 佢間中會俾$20 coke, 叫佢小息時同sunny 去買snack, coke 話唔要, 點知佢話大陸婆個仔always都問佢拎, 所以佢都要俾coke, 咁先fair wor, 都唔知d人點教仔.
原帖由 Jerry豬媽咪 於 09-1-20 11:59 發表
我都試過唔拎, 點知99靜靜雞咁擺左落d細路個袋度, 又唔同你講, 有幾次亞囡係度跑, 有$$由佢個袋度x落地, 同佢講番, 佢就話你做咩唔要??

我有同佢講ga, 佢扮白chi jar ma, 去到又話人地唔識聽wor, 話book 唔到, 我打去問, d人話都唔見有bun 嚟book 爐, 佢冇去就真la, 跟住又俾我小lor.
我叫佢即刻落, 點知成30mins 都未落, 你話係咪抵俾我小呀!!!
原帖由 stitch_katty 於 09-1-20 12:23 發表

我尋日叫佢book 爐, 佢咩都話i dont know

慢慢再諗辦法la.
原帖由 ktmami 於 09-1-20 13:45 發表
我而加直頭想離婚, 用單親名義伸請間公屋或居屋, 唔知得唔得呢?

‹ 上一主題|下一主題