用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學加油站 - part 86
樓主: lky2008
go

油塘小學加油站 - part 86 [複製鏈接]

醒目開學勳章

未呀, 有啦, 我上去print啦

原帖由 funbabyhk 於 09-1-14 10:11 發表
早晨!!

雪文
你有冇 print 出來?  (集會時間表) ...

醒目開學勳章

我每朝的工作係"列印", 而家又印線路圖同catalogue,搞到成部機hang hang哋

多 : 我哋一家去返彩明, 老公5點幾話唔煮飯, 都係去.

醒目開學勳章

me too. 仲要加個网球或布鞋

原帖由 lky2008 於 09-1-14 10:17 發表

我冇呀!係返轉件衫,咪掉入機洗,都幾年,冇事

醒目開學勳章

我听咗都好擔心

原帖由 lky2008 於 09-1-14 10:38 發表

NO LA

醒目開學勳章

29/1-5/2應該我都OK

我唔想帶小朋友出來啦. 慳D

醒目開學勳章

農曆新年將至,在此引用親子餅印評判之一黎翠珍教授的評語共勉:

§ 孩子處身三代、甚或四、五代同堂,親人之間憂戚與共,孩子便體會到不同層次的親情連繫。
在新的一年,讓我們多點關心長輩。

§ 廚房不是奴役媽媽的場所,是父母子女一起烹調美食的地方。
各位同學多點入廚房幫手,也許需要從頭做起,先負責洗碗吧!

§ 家長反過來嘗試從孩子的角度觀察事物,才能明白孩子的感受,給孩子發揮的空間。
為公平起見,讓我們父母、子女都嘗試從對方的角度觀察事物,互相了解,一團和氣!

醒目開學勳章

fun : 童軍沒有新的時間表upload呀 ???

醒目開學勳章

禪話olay tota effect唔扺搽, 一支好快用晒. 但我一支可以用一季咁耐加 ???? ( 早上only)

醒目開學勳章

無所謂啦, 我日日都一條友, 都要食飯加.

原帖由 come爸嘩 於 09-1-14 11:16 發表

29,30/1我唔得, 其餘都應該無問題, 你想食咩呀????

醒目開學勳章

呢幾日我有少少抑鬱, 諗嘢只往壞的方向諗, 失敗感好重

醒目開學勳章

應該係. 無人湊.   昨日託管話我听有得暫託, 一個小朋友半日 $120.-包伙食.  嘩, 我二個要 $240.-/半日, 下午己交咗託管錢就唔使記.  咁點掂, 放假5日要成仟幾銀.  不如放返去.  

原帖由 come爸嘩 於 09-1-14 11:23 發表

仔女都再惠州?????

醒目開學勳章

感懹身世
個人好無自信咁.
我要多往好的方向諗, 再感恩多D, 個人才會好返.

原帖由 come爸嘩 於 09-1-14 11:23 發表

發生咩事呀?????

醒目開學勳章

做咩你同美人係咁出名加, 快快del啦
我新年只放4日紅假, 佢哋放 23/1-5/2, 我點有咁多假.

6/2都唔知點同學校請假, 到時先算.

原帖由 mandy_lee 於 09-1-14 11:31 發表

xxxxx 你新年無假放嗎 ?

醒目開學勳章

應該7號返去接佢哋.

你知我而家想 Di起心肝, 可以的話都唔去求我爸媽囉.

我同事話係我要求高, 如果唔係唔會搞成咁.  

原帖由 come爸嘩 於 09-1-14 11:30 發表

佢地返幾多日呀???

醒目開學勳章

唔好quo, 你哋睇完, 等陣我又del啦.

醒目開學勳章

今期萬O印花真係好受歡迎, 好多人問我有無.

醒目開學勳章

come : 我明白的.  希望託管真係順順利利, 我唔想行返舊路.

原帖由 come爸嘩 於 09-1-14 11:50 發表
雪: 我明白你, 不過仔女接管的問題你始終都要解決, 求人不如求己呀.......

而你2公婆的問題, 真係睇你自己點睇囉

醒目開學勳章

唔帶飯就愁唔知食咩好

會和同事出去食.

醒目開學勳章

KY,你有無飲姜茶加, 或食姜糖 ?

原帖由 lky2008 於 09-1-13 09:00 發表

有飲,都係頭赤赤咁囉!琴晚覺得好涷呀!
我女加加埋埋要交over 1700蚊,但新書唔知幾時派,可能19號啦!

醒目開學勳章

係外面見到呢幾句 : 而家的小學真係好深呀, 大家有無同感.  好多英文字連我都要查字典

""我都o係呢度"求職"版見過有人請補習老師, 中五程度教小學, 真係好得人驚!
以前既中五程度, 點夠教而家既小學程度呀""
‹ 上一主題|下一主題