用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學加油站 - part 86
樓主: lky2008
go

油塘小學加油站 - part 86 [複製鏈接]

你唔好咁敏感先得ga, 我咁講冇muk意思ga bor.
原帖由 多利是 於 09-1-20 17:33 發表
I understand, 我唔係叫你地買,想問下幾$$買得過je

good morning!

ky, 你由得佢, 唔好理佢, 佢e+同你唱反調, 你理佢, 佢只會仲發勁d tim.

係ga, 我覺得有運行 d luck 會跟住嚟ga
原帖由 stitch_katty 於 09-1-21 09:05 發表

你就happy啦........咁lucky

我都係咁ga, 唔食咪唔好食lor, but hungry 時唔好同我講, 我係唔會再俾food ga.
原帖由 stitch_katty 於 09-1-21 09:07 發表

佢唔食由佢啦, 我女都係架, 早上食少少包又話飽, so我今日唔比小食佢:;pppp:

last night 睇obama, e+好鬼眼瞓.

我都唔知呀, but 我around 1:15頂唔順就瞓lu.
原帖由 stitch_katty 於 09-1-21 09:12 發表

嘩~~~做到幾多點架???

叫人請佢食嘢, lee 個problems 真係好click 手
原帖由 lky2008 於 09-1-21 09:18 發表

衰在我女返學校叫同學去小食部買野食請佢食呢!我冇俾零用$呀女返學,但有帶snacks返學,佢唔LIKE,見同學買,佢咪叫同學買請埋佢食。我好唔LIKE咁,好貪心,亦唔啱,但講極都唔聽,仲要發脾氣 ...

咁happy
原帖由 funbabyhk 於 09-1-21 09:18 發表
早晨!!

我 e+ 在家中

last night 返到tko時, 發現唔見咗octopus個wallet 仔, 好xupset, 同mtr staff 講唔見咗, 出唔到閘, 佢竟然問:你係邊度上車, 要俾$買過張ticket 先可出閘, 我已經勁upset ga la, 仲咁講, 我即話連wallet 都唔見, 冇$俾.

咁我之後問佢if有人執咗交俾佢地, 我可以去邊度問, 佢話:你都跌咗la, 冇ga la.

妖, 都唔知佢d muk service.

if 你方便, 幫我買2對白波鞋, size 35 and 32, thanks thanks.
原帖由 funbabyhk 於 09-1-21 09:25 發表
陣間都要幫公司拎文件去 kln bay DBS, 跟住我會去葵興開倉睇鞋, 你地要唔要幫手買呀??

續octopus事件, 當我勁upset, 有d想cry ge時候, 收到個電話係mtr d 人打嚟, 佢地話有人執到交咗俾佢地, because 入面有我contact no. 所以即刻call 我, 原來仲有好人ga. 真係要同佢say thanks thanks!!!

我見佢e+果對係34. 既然係咁, 都係36穩鎮d,
更改, size 36 and 33, 各1對
thanks thanks.
原帖由 funbabyhk 於 09-1-21 09:34 發表
去到幫你睇睇.
你囡著咁細 size gei? 我大仔著緊 36 bor?

太唔開心, only小咗一陣lor.
原帖由 hoganmama 於 09-1-21 09:32 發表
你唔小佢?   

我之前有張octopus攞去整, 入面放咗果張form, 所以有我contact no.

我返到屋企諗住買mark-six, 點知已夠鐘, 所以last night 頭獎冇人中 lor, he he!
原帖由 funbabyhk 於 09-1-21 09:38 發表
e...octopus 是自動增值嗎? (所以有你的個人資料?)

係.

佢都好古惑bor.
原帖由 stitch_katty 於 09-1-21 09:41 發表

唔可以咁講嘅, 佢都係為食啫....
我女而家咪有個同學仔同佢一齊上補習, 我覺得果個就真係有少少貪心啦, 話說第一次考試時, 我媽去tko同佢地一齊食lunch, 咁早上佢mami已經講左話比左xx元佢食lunch, 點知到埋單時佢 ...

thanks thanks!!!!
原帖由 funbabyhk 於 09-1-21 09:43 發表
我唔知呀, 可能隻隻牌子唔同 size 都唔定.
不過買大好過買細, 因為開倉價是冇得換的.
我見報料果邊有人買左後唔啱都會放上 BK 賣返出去

我諗你同佢mami 講吓好bor, 佢咁細就咁古惑.
原帖由 stitch_katty 於 09-1-21 09:46 發表

我媽話佢尋日又係咁, 我女叫左豬扒飯, 佢又係話同我女share, 今次我媽拎多個碗仔比左d佢......佢係百佳仲來想我媽請佢食野, 不過我媽無買囉

me 2, 完全唔想買嘢!
原帖由 lky2008 於 09-1-21 10:31 發表
COME COME:

你覺唔覺一放假會買多左野呀?定係新年前呢?

我今年都冇MOOD買野過年!連糖果都未買,$都未換呀!

stitch, 真係唔講妖都唔得

‹ 上一主題|下一主題