用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田 Band 2 學校有否心水?
go

沙田 Band 2 學校有否心水? [複製鏈接]

請問
基督書院,陳震夏,楊葛小琳,梁文燕,
妳地會點排呀???

女女今次冇參加自行派位,因心大心細,唔想求其,唯有而家聽多D意見???

Thank You!

原帖由 yanyan-mummy 於 09-2-27 12:26 發表

個人意見:1.陳震夏 2.梁文燕 3.基督 4.楊葛小琳

唔該哂妳呀!
但應否博一間英中在第一位先填Band 2呢?

Thanks again!!!

yanyan-mummy

Thank you!

原帖由 yanyan-mummy 於 09-3-21 14:03 發表

可以先填一間band 1尾英中博下先ge!

單憑學校環境就斷定學生質素, 未免唔公平. 那半數的Band 1 中學也是位於屋村裹的, 為什麼又不拿出來說???

我對基督書院一向印象唔深, 但自從上次有機會去參觀學校後, 對學校印象加分不少, 參觀當日是上課時間, 校長, 幾位副校長, 親自帶領家長參觀全校, 印象最深, 學校有一個天台花園, 原來是由全校師生一起去建成的. 校長全程陪伴每位家長, 對家長的問題有問必答, 幾位副校長及老師態度親切. 至於學生上課, 眼見也很留心. 是次參觀, 幾位烹飪學會的同學更為家長們預備了茶點.

雖然基督書院是一所Band 2學校, 但由用心的校長及老師們所帶領, 至少我會放心讓女兒就讀.

***本人今年也煩惱女兒的選校問題, 但有時的確越聽越混亂, 希望大家都客觀一點去給予大家意見吧!***
‹ 上一主題|下一主題