用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 我乜都唔識,請大家幫忙
go

我乜都唔識,請大家幫忙 [複製鏈接]

快快走去問幼稚園老師.

原帖由 松松 於 09-1-13 23:20 發表
我姨生仔今年k3準備升小一
咁岩佢父母要分開,佢媽媽即我家姐走左去不知所縱
佢爸爸經常返大6工作,所以我而家要幫姨生仔處理一切事務包括升小一問題。

想問各位:
我姨生仔第一輪收生失敗左,而家等攪珠,咁....而家我係米 ...
~easybring~

41網男仔首選"喇沙"(bk 人叫 "LS"), 只有男仔, 有84個位, 但估計9成男生會選第一, 有中學(但唔知是否100%直升中學)

"拔萃"(bk 人稱"舊拔") 又係熱門, 如果放第2, 應該冇咩機會, 得27個位. 你要從 LS 與 舊拔, 選一間放第一.

之後第二/第三位要搵d冇咁熱門, 否則去左大西洋.

~easybring~

咁, 你同大家都一樣. 對其他學校都係有d估估.  第一就算最熱門既搏一搏.

原帖由 松松 於 09-1-14 12:57 發表
我正正煩緊填2,3mouth:" />
~easybring~

回覆 # 的文章

松松,

Part A, 1 填 喇沙, 2 及 3 (不填, 直接去Part B)
Part B, 1 填 喇沙, 2.....(你計劃下啦)
~easybring~

如果冇私校back up, part B 第2及3志願要保守d.

原帖由 easybring 於 09-1-14 22:42 發表
松松,

Part A, 1 填 喇沙, 2 及 3 (不填, 直接去Part B)
Part B, 1 填 喇沙, 2.....(你計劃下啦)
~easybring~
‹ 上一主題|下一主題