用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 我乜都唔識,請大家幫忙
go

我乜都唔識,請大家幫忙 [複製鏈接]

我會將LS放第一位, (因舊拔太少位啦) 反正係大抽獎, 大家機會均等.  41網男仔其實無咩選擇, 其他較多人提及及出名既有九龍塘官立小學, 同埋華德下午校 (09年有新校舍, 將轉全日制).  你可以去各學校既topic 睇下資料再選擇

p.s.  我都係41網既, 依家亞仔讀小一啦, 上年我排ls 第一, 不過唔好彩, 派左去第四位, 最終讀私校

原帖由 松松 於 09-1-14 13:08 發表
我完全冇頭緒tim

Agreed.  我個仔讀邊間學校對你既問題無幫助.

依家集中火力衡量下值唔值得搏將LS放第一位, 抽到梗開心啦, 但抽唔中而跌落第3,4,5位時, 你有咩部署, 同埋要準備若真係抽到一間你不滿意既學校, 要叩門既資料, keep 住check 你想入讀既學校個website, 佢地放榜後會將叩門既資料/form 放上網.

原帖由 smartcar 於 09-1-14 23:13 發表

Don't bother to think of any private school for your nephrew first.  I won't doubt your financial ability however there are lots of good primary schools in net 41.

Save the $ to nuture this brillia ...
‹ 上一主題|下一主題