用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 白忙一場?
go

白忙一場? [複製鏈接]

經過這幾個月來寄信拿表面試….等消息, 收信
做咗咁多野, 都是想找間好又有學卷的幼稚園比個女…..
但一封封reject, waiting 的冷水照頭淋之後, 乜野熱情都無哂…..
到頭來我都要在全日式的幼兒學校留位亦好大機會去讀tim. (因其他的waiting不知等到幾時)
你們話我是好傻, 好像白忙一場!!!!
   0    0    0    0

我都唔敢去想到小學時會怎樣.....
我都會大抽獎...如抽不到心水都唔知點...
話時話我現在都無心水小學架...kg都如此煩...
小學又話要去knocking door, 又話要去考...
到時我又會想..死啦..早知就比錢佢去讀乜乜啦...

做乜考到sc同培正都不要呀?好多人都想入喎!
我就是人地唔收唧...
p>s>全日都有好處在不用張羅早午茶點...

這幾個月來的四處奔走, 個女又不停跟住我去in...都見到個女無哂feel...已同我講唔去幼稚園玩啦...我都唔想架....
明天是最後一次interview...之後就唔理啦..隨遇而安了......如果收時再打算吧...
有時想下愈刻意就愈唔得...放開心情可能會好些.....

我同個女totally apply 咗差不多10間了…,除了金巴倫是真的accept外…其他的都是waiting或reject…
最後一間呀女仲無端端哭鬧..只是相隔一塊布咋……
一切隨緣….吧啦…
做咗咁多野...都可能是去全日式的幼兒學校...其實都無錯..
白忙一場

我?大角咀...九龍城的全日是靈糧堂..但九龍城同九龍塘是俩回事..
現在我在基教-旺角幼兒學校留咗位, 聽人講都無錯架..
‹ 上一主題|下一主題