用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 白忙一場?
go

白忙一場? [複製鏈接]

唸返起由上年9月開始填Form, 大部份都in完, 仲等緊結果, 雖然忙左d, 囡囡成日要面試, 看見她一次比一次進步, 都好開心架, 可能我地enjoy個過程啦, 結果不太重要!

原帖由 kimmiechiu 於 09-1-15 16:13 發表
我都同意, 不算白忙, 你已經做左你可以做的事, 結果你都控制唔到.
我們的天父,願你的名受顯揚,願你的國來臨,願你的旨意奉行在人間,如同在天上.求你今天賞給我們日用的食糧,求你寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣.不要讓我們陷於誘惑,但救我們免於凶惡.亞孟.

Bcat

我case同你一樣, 大囡返k1時, 細囡2個月大, 讀半日, 呢頭上校車, 餵完細b奶, 掃埋風, 換埋片, 清潔埋, 分分鐘就要接放學, 那有時間預備lunch比大囡, 工人實攪唔掂!

直資/私校非我地首選, 除非派位結果好恐怖啦. 我們一家是教友, 天主教學校是首選, 好好考慮如何為佢地選擇小學比幼稚園緊要得多.

原帖由 Bcat 於 09-1-16 11:31 發表
其實,讀全日幼兒園同培正/sc既結果(3年後)係咪真係好大分別? 定係殊途同歸? 我真係唔sure!

因我仲有個細b, 大b返k1時,細b得1yr,我又要返工,真係驚屋企得1個工人搞唔掂兩個!!

所以...好頭痛!! ...
我們的天父,願你的名受顯揚,願你的國來臨,願你的旨意奉行在人間,如同在天上.求你今天賞給我們日用的食糧,求你寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣.不要讓我們陷於誘惑,但救我們免於凶惡.亞孟.
‹ 上一主題|下一主題