用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 又一村幼稚園好嗎!
樓主: Mamileelee
go

又一村幼稚園好嗎! [複製鏈接]

小朋友既專注力有限, 20-25分鐘可算係極限, 就算比你1小時課堂, 但係小朋友只在發夢, 幾長都係假啦

原帖由 Jeco 於 09-11-19 13:18 發表

但無學卷既york英文每日都係得25分鐘...連st. cat都原來得30分鐘呢~
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

我囡囡係一個幾好既例子, 我囡囡3歲2個月, 但係細仔已2歲啦, 當大家好努力教小朋友a-z, 數目字時, 我真係無呢d時間, 亦覺得到k1自然會學, 唔使急, 只係係今年年頭安排囡囡上一個外籍老師既英文playgroup, 旨在令佢知有一樣野係英文, 到k1時, 至少唔使呆居居

依家開左學只係3個幾4個月, 我囡囡已識三分二既英文字母, 尋日在家, 佢地亂按搖遠控制, 轉左去英文台, 我囡囡會知講緊英文, 聽到佢熟悉既英文字, 如"story"咁, 佢聽到, 仲問我, "咦...點解講story既"

如其擔心課程深淺, 倒不如看看成效啦

[qu
ote]原帖由 HumptiDumpti 於 09-11-20 16:46 發表
hi, Jeco, 係呀,又見到你啦!
so have u got a clearer picture about which school ur kid will go to by now, or will wait a little longer to decide?

吾知原來你都有IN YYC, 8)
係呀,其實我覺得每日去計幾多 min EN ... [/quote]
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

我地係新翠橋底上車, 8點10分, 算係頭幾個站, 你自己可以預下

原帖由 bb0826 於 09-11-23 16:47 發表
I want to ask how much time needed if go by school bus from shatin to YYC KG?  My daughter applied am class, Tks.
歡迎參觀『文。穎之家』

沙田分左兩架車, 我囡囡個架係大圍, 另一架由馬安山出, 會去埋廣源個邊, 但係details點行就唔知, 不過因為我將會搬入錦英, 我問過, 都係頭站, 朝早要成7點半上車, 你可以"因"下d時間

至於車費, 應該差不多一千

原帖由 bb0826 於 09-11-23 17:47 發表

icic, tks for ur information. How about at shatin 市中心? & how much for the school bus? Tks again.
歡迎參觀『文。穎之家』

去到最後一次註冊, 校巴負責人會係埋到, 收訂金, 有價錢, 但係時間就要等佢地plan好條路線先知

原帖由 bb0826 於 09-11-24 01:15 發表

icic, really tks for ur information. I'm just worry that my daughter need to wake up so early for the am class. I'll ask the school if confirmed that my daughter will be study at there later.
歡迎參觀『文。穎之家』
‹ 上一主題|下一主題