用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 隨機編號的好與衰問題
go

隨機編號的好與衰問題 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

根據當年自己揀中一, 學校解釋, 以我understanding, 一個人assign一個number, 就已經將所有學生排成一條龍
學校a派位, 咪將隊入面揀第一志願, 順序派, 派晒俾d第一志願, 有位咪又順序俾第2志願lor........每一間學校同時進行
所以如果number差而太進取, 就好唔掂喇, 如果number差但揀得唔太進取, 可能第一志願已經ok喇

原帖由 kiukiudaddy 於 09-1-17 05:15 PM 發表
有無人知道,所謂隨機編號的好與壞(即相同選擇之優先序)是否在處理任何志願時都是以同一條龍排序?

舉例說在處理第一志願時我的「隨機編號」好衰而排隊尾,結果派唔到多人爭之第一志願,跟住到處理第二志願時,我的「隨機編號」 ...

醒目開學勳章 王國長老

如果一早俾家長知道number唔好, 家長上edb殺人都似
原帖由 kiukiudaddy 於 09-1-18 10:32 AM 發表
如依妳所言,就是一衰衰到尾的意思,點解唔可以早D俾家是知道隨機編號的好與衰,等家長知道點排位,搏定唔搏。

醒目開學勳章 王國長老

係啦我都唔明, 之前果round都已經入晒大部分資料啦, 個programme又無野update, 駛唔駛攪5個月呀.....
原帖由 BBR 於 09-1-19 12:49 PM 發表
點安排都唔會好,一早比你知個number到時number唔好個D又嘈,又會諗D方法解決,好似宗教5分,分區報假地址.....到時個個又諗新方法走捷徑,跟住又有新問題出現 ,我只係覺得都係運氣問題,比唔比我知個number好唔 ...
‹ 上一主題|下一主題