用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問哪位BB會讀09-10方方樂趣的N1(a.m.)國際班 ...
go

請問哪位BB會讀09-10方方樂趣的N1(a.m.)國際班 [複製鏈接]

我囝囝又係細仔,想考入名校,我感到機會率是零,因為我囝囝連INTERVIEW的機會也沒有,報了九間,得三間有得IN,分別是方方、樂基和維記,如果講開INTERVIEW馬虎,樂基IN得仲馬虎過方方了,連導具也欠奉,只有枱面果幾張公仔咭紙。

暫時嚟講,方方好像是我唯一的選擇,心想總好過那些全間學校只得一、兩個外籍教師的幼稚園,現在只希望方方適合我的小朋友,而我的小朋友又返得開心。

原帖由 mclun 於 09-1-18 16:39 發表
請問哪位BB會讀09-10方方樂趣的N1(a.m.)國際班? 方方(對衡道)已收了囡囡, 下週要交留位費, 雖然interview時十分馬虎, 但細囡確實很難找學校. 請給意見. 謝!!!

我選擇方方,也是看見有幾好的口碑,當然總有人會不喜歡,例如校舍舊等等,但是,如果是適合自己小朋友便可以了,現在我亦抱着充滿期待的心情來等待開學的來臨。

原帖由 boboT 於 10-5-2 07:24 發表
我仔三月插班方方 n1, 出年仍然係 n1, 老師十分有愛心, 仔仔學到好多嘢, 由唔識講說話入學, 讀左無兩個月中英兒歌識得背好幾首嘞, 1-20識數晒中英文, 屋企只係教中文數到10之嘛. 禮貌, 守秩序, 自理能力, 社交各方面 ...
‹ 上一主題|下一主題