用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基灣小學(愛蝶灣) 有無09小一家長入黎分享吓
樓主: 曦彤媽媽
go

有無09小一家長入黎分享吓 [複製鏈接]

e 開始有成績出囉, 5知今次有冇排名次, 同要5要見家長la.....?

原帖由 raikkonen 於 10-3-31 13:53 發表
我都唔會參加, 佢先一年班, 又太貴喇!

醒目開學勳章

出咗好多科分數喇, so far同上次d分數參唔多, 不過都唔算太差都ok.

原帖由 Linki 於 10-4-1 01:50 發表
e 開始有成績出囉, 5知今次有冇排名次, 同要5要見家長la.....?

4月24日係家長日, 我估都會有排名次.

原帖由 raikkonen 於 10-4-1 09:44 發表
出咗好多科分數喇, so far同上次d分數參唔多, 不過都唔算太差都ok.

你亞囡ok就好lu, 我亞囡今次比起上次退步左, 佢仲要話係錯埋d唔小心野, 另外閱讀理解都錯得多呀!

5該晒

原帖由 曦彤媽媽 於 10-4-1 10:46 發表

4月24日係家長日, 我估都會有排名次.

原帖由 Linki 於 10-4-1 10:53 發表
5該晒

不用容氣.

講返個40周年校慶聚餐, 原來學校有登報, 今日見到登左響頭條日報27版, 好隆重.

5好意思,我揾5到,頭條第27頁5係賣緊大金冷氣咩...???

原帖由 曦彤媽媽 於 10-4-1 11:50 發表

不用容氣.

講返個40周年校慶聚餐, 原來學校有登報, 今日見到登左響頭條日報27版, 好隆重.

原帖由 Linki 於 10-4-1 14:09 發表
5好意思,我揾5到,頭條第27頁5係賣緊大金冷氣咩...???

OH, sorry sorry. 係23版至真.

揾到喇,5該晒

原帖由 曦彤媽媽 於 10-4-1 14:47 發表

OH, sorry sorry. 係23版至真.

醒目開學勳章

係喎, 登埋報都幾隆重.

醒目開學勳章

你個女起碼講到錯嘜, 我女直情唔知, 要我續樣野咁佢, 佢先話好似係, 最後都係寫錯字多, 上次扣咗7分, 今次又唔知扣幾多分喇. 不過今次成績反而中文好咗, 英文係咁多科最差. 都唔知可以點樣push佢. 我同佢報讀咗劍橋英語, 希望令佢有進步.

原帖由 曦彤媽媽 於 10-4-1 10:49 發表

你亞囡ok就好lu, 我亞囡今次比起上次退步左, 佢仲要話係錯埋d唔小心野, 另外閱讀理解都錯得多呀!

醒目開學勳章

明天要番學喇, 我女今日訓咗12個鐘先起身, 明天一起唔想起身.

原帖由 raikkonen 於 10-4-14 09:49 發表
明天要番學喇, 我女今日訓咗12個鐘先起身, 明天一起唔想起身.

亞囡都唔好得幾多. 我尋晚同佢9點上床, 佢碌到成10點幾先瞓得著, 所以今朝都呆呆下.

醒目開學勳章

今次見家長, 你地有冇上次咁緊張呀!

冇, ok喇, 平常心, 因佢同上次成績都差不多
原帖由 raikkonen 於 10-4-21 09:38 發表
今次見家長, 你地有冇上次咁緊張呀!

原帖由 Linki 於 10-4-21 23:11 發表
冇, ok喇, 平常心, 因佢同上次成績都差不多

我都無咩緊張呀! 反正都知道左d成績, 反而亞囡今朝返學就同我講話緊張, 因為好快到星期六. 我話佢: "d成績你都知晒啦, 有咩好緊張, 你知自己今次英文差左好多, 所以好緊張排第幾呀?" 佢話:"係." 我同佢講: "你唔駛緊張, 我估你都排到全班一半卦? 下次再努力d lor!"

醒目開學勳章

反而係d仔女比較緊張, 我女成日提著就黎星期六, 唔知點呢? 我同佢講, 你d成績同上次參唔到, 你都係排到同上次參唔到啦! 我自己說平常心, 反而上次真係好緊張, 不論係評估前同評估後.

原帖由 raikkonen 於 10-4-22 12:54 發表
反而係d仔女比較緊張, 我女成日提著就黎星期六, 唔知點呢? 我同佢講, 你d成績同上次參唔到, 你都係排到同上次參唔到啦! 我自己說平常心, 反而上次真係好緊張, 不論係評估前同評估後. ...

係呀! 可能上次始終係亞囡小學第一張成績表, 所以作為亞媽都會緊張d.
係呢! 亞囡話原來今個星期一都已經可以換夏季, 不過我都未同佢換, 事關聽日又凍.

亞囡都有d緊張名次架, 佢都有問我佢今次大約会考幾多名, 英文就進步咗少少有8字頭, 5駛再俾老師話, 中文就退步咗少少, 但不是差太遠, 佢都好開心, 因為今次話晒英文係自己解題目, 所以我其實都好擔心, 佢自己亦好驚, 但出嚟 gei 結果大家都滿意, 希望各位媽咪繼續努力

quote]原帖由 曦彤媽媽 於 10-4-22 09:42 發表

我都無咩緊張呀! 反正都知道左d成績, 反而亞囡今朝返學就同我講話緊張, 因為好快到星期六. 我話佢: "d成績你都知晒啦, 有咩好緊張, 你知自己今次英文差左好多, 所以好緊張排第幾呀?" 佢話:"係." 我同佢講: "你唔駛 ... [/quote]

醒目開學勳章

我女本應話今日換夏季, 我唔比, 呢幾日又凍番.

原帖由 曦彤媽媽 於 10-4-22 12:59 發表

係呀! 可能上次始終係亞囡小學第一張成績表, 所以作為亞媽都會緊張d.
係呢! 亞囡話原來今個星期一都已經可以換夏季, 不過我都未同佢換, 事關聽日又凍. ...
‹ 上一主題|下一主題