用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基灣小學(愛蝶灣) 有無09小一家長入黎分享吓
樓主: 曦彤媽媽
go

有無09小一家長入黎分享吓 [複製鏈接]

可能 la!

原帖由 曦彤媽媽 於 10-5-6 09:37 發表

哈哈, 我唯有賣花讚花香, 可能一分錢一分貨呢!

可打番电話返学校問呀? 5駛驚喎, 可能未点好數, 所以未通知你?

原帖由 raikkonen 於 10-5-6 10:31 發表
我開頭唔知小朋友一定要去(要比$30), 我係通告chick咗"敝子弟不是表演..."(唔係好記得), 我連錢都冇比佢就將通告放番入通告袋, 但又唔見我女或學校通知我要入番錢, e+都唔知點. ...

原帖由 Linki 於 10-5-6 11:25 發表
可打番电話返学校問呀? 5駛驚喎, 可能未点好數, 所以未通知你?

係呀! 學校實唔會走左你果份.

醒目開學勳章

我女都唔係好想去, 不過冇辦法.

你地有冇上學校個網, 睇番環保雨具d相, 笑到我碌地同留眼水. 我開頭同佢做, 我都唔知佢地要自己著番, 我女件雨衣著到難咗, 佢有d同學仔個樣好尷尬, 你地快d睇下, (去4月份活動總結)

我已經睇咗la, 真係笑到我碌地同流眼水, 真係好有趣......

原帖由 raikkonen 於 10-5-7 13:46 發表
我女都唔係好想去, 不過冇辦法.

你地有冇上學校個網, 睇番環保雨具d相, 笑到我碌地同留眼水. 我開頭同佢做, 我都唔知佢地要自己著番, 我女件雨衣著到難咗, 佢有d同學仔個樣好尷尬, 你地快d睇下, (去4月份活動總結) ...

原帖由 Linki 於 10-5-7 14:45 發表
我已經睇咗la, 真係笑到我碌地同流眼水, 真係好有趣......

我都睇左喇, 多謝報料, 佢地真係好得意, 嘩! 估唔到有d同學仔連把遮都整到, 真犀利呀!

醒目開學勳章

暑假就黎, 你地有冇同佢報定d暑期班比小朋友讀. 我真係唔係幾想佢地放暑假, 放到個心散晒. 所以想揾d野比佢學, 等佢有D勢藝. 唔好成日玩.

原帖由 raikkonen 於 10-5-12 09:33 發表
暑假就黎, 你地有冇同佢報定d暑期班比小朋友讀. 我真係唔係幾想佢地放暑假, 放到個心散晒. 所以想揾d野比佢學, 等佢有D勢藝. 唔好成日玩.

未諗呀! 我會俾佢學游水, 另外會keep住學小提琴同畫畫. 你有咩野好提議呀?

醒目開學勳章

游水都係一個好主意, 但係我老公話個女仲細(9月先7歲), 驚危險. 唔知有冇d學校或補習社, 番半日, 有唔同嘅學, 就最好. (好像有d妙想天開添)
小提琴都會keep著學, 或者比佢學下其他野. 例如: 珠心算, 都想搵d英文比佢讀, 不過我女對英文真係好抗拒.

原帖由 曦彤媽媽 於 10-5-12 12:07 發表

未諗呀! 我會俾佢學游水, 另外會keep住學小提琴同畫畫. 你有咩野好提議呀?

原帖由 raikkonen 於 10-5-13 09:17 發表
游水都係一個好主意, 但係我老公話個女仲細(9月先7歲), 驚危險. 唔知有冇d學校或補習社, 番半日, 有唔同嘅學, 就最好. (好像有d妙想天開添)
小提琴都會keep著學, 或者比佢學下其他野. 例如: 珠心算, 都想搵d英文比佢 ...

游水ok喇, 我亞囡都係8月尾先7歲咋. 不過我想佢學游水除左運動之餘, 希望對佢d鼻敏感有幫助啦.
珠心算同kwik maths, 佢之前k3都學過, 不過我覺得作用不大, 因為佢依家都係只會跟返老師教佢個方法計.
英文我都想搵俾佢, 不過唔知邊度好???

尋日訂飯先知, 原來6月只係訂4日飯, 考完試之後都係返半日.
諗諗下, 好快又考試lu. 下個星期已經要考普通話!:;pppp:

醒目開學勳章

我見佢昨日派咗張考試範圍, 係考普通話口試, 定係考筆試? anyway都係死得. 唔知占幾多分.

原帖由 曦彤媽媽 於 10-5-14 10:33 發表
尋日訂飯先知, 原來6月只係訂4日飯, 考完試之後都係返半日.
諗諗下, 好快又考試lu. 下個星期已經要考普通話!:;pppp:

原帖由 raikkonen 於 10-5-14 15:18 發表
我見佢昨日派咗張考試範圍, 係考普通話口試, 定係考筆試? anyway都係死得. 唔知占幾多分.

亞囡話考做卷呀! 我都唔知計唔計分.
亞囡咁啱排住星期四考普通話, 下星期一考樂器, 星期二考電腦.

醒目開學勳章

今次一定會計入評估, 有冇人知點考? 仲有, 你地識唔識併音, 佢張紙, 我識得幾個併音咋. 大家研究下.

po po-婆婆
ge ge-哥哥

原帖由 曦彤媽媽 於 10-5-18 10:27 發表

亞囡話考做卷呀! 我都唔知計唔計分.
亞囡咁啱排住星期四考普通話, 下星期一考樂器, 星期二考電腦.

原帖由 raikkonen 於 10-5-19 13:37 發表
今次一定會計入評估, 有冇人知點考? 仲有, 你地識唔識併音, 佢張紙, 我識得幾個併音咋. 大家研究下.

po po-婆婆
ge ge-哥哥

等我返去睇下張紙先, 我都學過下煲冬瓜, 嘗試話你知la.

我問過小二家長, 原來剩考口試, 不用計分.
爸爸
烏鴉
獅子
你的
可樂
哥哥
大火(不肯定)
騎馬
母雞
自己
牙齒
婆婆

醒目開學勳章

可能係大佛

原帖由 曦彤媽媽 於 10-5-19 19:50 發表
我問過小二家長, 原來剩考口試, 不用計分.
爸爸
烏鴉
獅子
你的
可樂
哥哥
大火(不肯定)
騎馬
母雞
自己
牙齒
婆婆

醒目開學勳章

你地星期三係唔係會去呀?

原帖由 raikkonen 於 10-5-24 09:40 發表
你地星期三係唔係會去呀?

會呀!

醒目開學勳章

有冇人知, 評估4係唔係要考晒上學期&下學期的學過嘅科目. e+淨番2個星期, 都未見有考試範圍, 最驚溫習唔切.
‹ 上一主題|下一主題