用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基灣小學(愛蝶灣) 有無09小一家長入黎分享吓
go

有無09小一家長入黎分享吓 [複製鏈接]

hi hi 各位家長!!
小兒今年9月讀基灣!
敬請各位多多指教!!

ankiehok:
我仔仔都係讀1A班!請多多指教!!!  
我仔仔已於暑假學緊小提琴了!方便攜帶嘛!!

hi Kammy Ho !請多多指教!!我叫Meyer wong,我個仔仔叫godfrey!!!以後互相指導了!!!      
原帖由 ankiehok 於 09-7-14 14:18 發表
Hi godfrey 媽咪,

我叫 Kammy Ho 呀, 我個女女 Fiona 在新一學年同你個仔仔一班, 以後要多多指教, 在這個暑假, 我都給我個女學小提琴呀 !

曦彤媽咪好細心哦!!
麻煩你哦!!
原帖由 曦彤媽媽 於 09-7-15 14:54 發表
大家好呀! 等我整返個summary先.

用戶名           媽咪/爹哋         小朋友         班別
godfrey媽咪  Meyer Wong    Godfrey       1A
ankiehok      Kammy Ho      Fiona           1A
aliceykm1              ...

大家好!!小兒都是第四組!!和曦彤同組的!!
請多多指教!!小兒話近日很多同學仔發燒!
所以要戴口罩上課!!!!
原帖由 ankiehok 於 09-9-4 10:33 發表
係呢 ... 怎樣看那一組 呀 ?
你個女有無學小提琴呀 ?

曦彤好彩只係普通流感!真係好了!希望她早日康復!!!快D回校見面吧!!這幾天沒有特別的功課,中文科:寫自己的名字;英文科:寫a-z的大小楷;數學科:習作兩篇!!!所以你放心吧!!不是太多的!!!!!
原帖由 曦彤媽媽 於 09-9-9 12:00 發表

你好呀! 我個囡係其中之一個病左.
佢星期日傍晚忽然發高燒, 醫生話佢係普通流感, 今日先開始退燒, 所以呢個禮拜應該都唔會返學lu.
我想問吓, 呢幾日d功課多唔多同難唔難做? 因為我聽朝會去學校拎功課. 老 ...

大家好!!我個仔仔仲慘!中文評估被老師扣咗10幾分.就係因為寫字不漂亮了!辨字部份全部答對了,但因為寫字不是一筆過便全部扣晒分!!真慘!!!
大家家長要小心了!!!
‹ 上一主題|下一主題