用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有關聖保祿不好的評價
go

有關聖保祿不好的評價 [複製鏈接]

我相信有錢到可以鬥炫燿家財的家庭會prefer幫小朋友報讀寶山, 耀中 or kingston等kindergarten....
真係唔明白點解St Paul's每年都比其他學校多好多呢d失實的負面意見, 而這些意見往往出自非St Paul's 家長的口中.
如果你相信你的朋友, 明年就不要報啦, 收都唔知讀唔讀好.
我覺得要收集St Paul's 資料就應該問番d relevant 的人, 如St. Paul's 家長 or 教育界的朋友!

原帖由 chloewong1211 於 09-1-23 11:56 發表
我聽朋友說大部份入讀聖保祿幼稚園/中小學....小朋友的家長,都會喜歡絃耀家財(靚車、靚衫、老公搵多少$、有多少工人, etc ...),而小朋友間亦愛互相爭鬥,性格高傲。 另外,每年學校會舉辦旅遊(貴價個隻),加上雜費很多,全年洗 ...

冇錯,唔應該聽人亂講, 要靠自己....
個女的前途應掌握o係自己手, 唔係人o地把口.

原帖由 新手008 於 09-1-26 14:52 發表
sorry 我係叫你唔好亂聽人講, 並唔係話你, amelie 個blog 我都見你問佢爸爸野, 講真, 所有無仔女讀過呢間學校既父母,又點清楚學校係點, 我因為認識太多呢d人,所以想提提你
好似我個小朋友考到SH, 果D人就日日話SH唔 ...
‹ 上一主題|下一主題