用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) Why is Good Hope a good school?
go

Why is Good Hope a good school? [複製鏈接]

唔好怪我多口問句,如果你唔知呢間學校有咩好,咁點解你仲要比囡囡讀P.1呢???????

原帖由 Pianokc 於 09-1-29 16:37 發表
well, mumo724, life isn't alway about what I can choose or not choose.

I was a DGS old girl. It wasn't the ideal school for me, famous, reputable, but I wasn't happy at all.
Much happier when I stud ...

就本人意見,德望係一間理想的傳統小學,中英文程度比較高,我讓小女就讀的原因是學校的校風好,師資好,依家新校舍起好後加埋環境好,將來銜接香港的中學,甚至大學亦都可以優勝過人,但好老實講比起DGS會差D啦(本人意見),但要有心理準備,德望絕對不是一所輕鬆的小學,小朋友家長都要付出一定的時間先可以應付.....

從後補充,唔知其他德望家長有否不同意見呢????????
‹ 上一主題|下一主題