用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 康傑幼兒園 -- any comment?
go

康傑幼兒園 -- any comment? [複製鏈接]

我之前都有呢個問題,覺得點解間學校咁少comments?但其實都無咩所謂,最緊要係自己覺得點啫!我囡囡係Tsing Yi個間度讀得好開心呀!老師又nice,學校都有好多活動,今個月底又有聯校運動會,佢哋都好活動教學!我覺得每間學校都有好有唔好,如果妳係鐘意活動教學的話,呢間係唔錯的。

如果妳係問康傑,佢無國際班,K1就會係兩文三語,我個小朋友而家係康傑讀N班,都有中文字同A-Z教。老師又好,學校係唔錯的。我諗應該無咁快interview,因為妳係報2010年,妳可以打去問吓,相信入讀都無咩問題。妳問報國際班好定本地班好,好睇妳自己平時同小朋友用咩語言溝通,其實本地班都有英文學。

原帖由 余魚媽 於 09-2-3 14:16 發表
我0808報名打算0110入學。
請問幾時會通知interview,入讀機會大唔大?
我想小b打好d英語底,預備k班有可能搵九龍塘學校,所以想報國際班。
但又拍佢太細,讀n只應為學習自理和合群。
心大心細,唔知選國際班定係本地理
可給意 ...

我個小朋友而家讀緊青衣分校,ok架,雖然校舍唔係好大,裹面唔係好新,但都算潔淨。我最like就係佢哋都幾多參觀(我小朋友讀N班,不過睇到學校個活動表,所以知佢哋K1-K3都有參觀活動),算係活動教學,而且囡囡讀係好開心,好like返學。妳除咗報康傑,仲打開報邊間?

原帖由 余魚媽 於 09-2-8 09:00 發表
thanks
請問你小朋友讀邊間分校?

Hello,媽咪妳都係住VE架!其實我以前都好似妳咁,最好梗係樓下間LH收la,又方便又唔洗搭車,但N班同K班都好多人報,得70幾個位,收咁少學生,我個小朋友又唔得表現得好好,見N班時佢都得歲半,好多嘢都唔識。後來佢大d去見Good Health,佢表現又幾好,所以一直讀到而家。返學放學就叫工人姐姐用BB車同佢返la,都ok既!不過見LH時d老師好似好cool咁,比我個feeling係唔係好有愛心。不過我個小朋友Sat都有上LH個Playgroup,都ok既,妳哋可以考慮報名,小朋友會玩得幾開心。

原帖由 littleJasmine 於 09-2-10 07:03 發表
Hi, 小魚媽媽
我哋住响靑衣,同埋我哋都有報康傑.
昨天收到海濱迦南的信了.
其實我最希望樓下的學之園能收小女啦,因不需搭車嘛,其次是康傑及卓思,聽朋友說這2所幼稚園都可以.我參觀過卓思openday,環境都可以,課程都算 ...

Hi 余魚媽,如果妳問我,我一定選康傑,因為我個小朋友而家讀緊呢間學校,而且我都唔鐘意d小朋友咁細個搭校車。不過我無參觀同了解過迦南,所以唔知佢好唔好。但係我個小朋友由上年8月讀到而家,佢都好鐘意返學,每日放學都要我哋同佢一齊做係學校學到既運動,又唱歌,我哋見到佢有進步,都好開心,不過相信每間幼稚園都會令每個小朋友進步。其實好睇妳鐘唔鐘意呢間學校,我知有d媽咪覺得佢外觀唔係好好,比較舊d,可能位置都唔係好好。不過我參觀過其他其實都差唔多,佢裹面都ok架!對我嚟講,我會留意間學校既教學同埋老師有無愛心,呢兩樣佢哋都ok,所以妳可以放心。

原帖由 余魚媽 於 09-2-10 13:44 發表
07090610,JASMINE MA,
如果係你,康傑和迦南(不考慮地點因素),你會點揀?
‹ 上一主題|下一主題