用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 康傑幼兒園 -- any comment?
go

康傑幼兒園 -- any comment? [複製鏈接]

醒目開學勳章

我住MOS
睇過附近幾間有室外playground嘅學校, 較喜歡呢間, 不過純粹係open day入到學校嘅感覺
仲有, 好鍾意佢地好多visit

醒目開學勳章

原帖由 07090610 於 09-2-6 10:18 發表
如果妳係問康傑,佢無國際班,K1就會係兩文三語,我個小朋友而家係康傑讀N班,都有中文字同A-Z教。老師又好,學校係唔錯的。我諗應該無咁快interview,因為妳係報2010年,妳可以打去問吓,相信入讀都無咩問題。妳問報國際班好定本地 ...

康傑有兩間分校有國際班架!

醒目開學勳章

原帖由 余魚媽 於 09-2-3 14:16 發表
我0808報名打算0110入學。
請問幾時會通知interview,入讀機會大唔大?
我想小b打好d英語底,預備k班有可能搵九龍塘學校,所以想報國際班。
但又拍佢太細,讀n只應為學習自理和合群。
心大心細,唔知選國際班定係本地理
可給意 ...

我唔清楚你報嗰間分校情況
我個case, MOS 個校長嗰之前open day 話: 今日報名, 聽日插班都得.. 只要有位!
我9月報今年4月插班, 一路都收唔到通知interview, 打電話問咗幾次, 一時話in 到2月插班.. 跟住in到3月插班! 最後係佢見我打去問, 就同我約時候in, 時間係我自己揀!

所以~ 如果你附近嗰間分校唔full嘅話, 基本上實收, MOS就因為多人報所以加咗班! 真係無乜嘢要擔心~ 我估佢年尾先會call你interview
‹ 上一主題|下一主題