用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 係咪全部津小官小都有機會入皇仁 ?
go

係咪全部津小官小都有機會入皇仁 ? [複製鏈接]

醒目開學勳章

西灣河=net 16, 愛秩序灣官小同皇仁都係聯繫的, 但應位無軒小咁多位!!!

原帖由 mclook 於 09-2-4 14:12 發表
HI,

我家住將軍澳.. 有一子
因為將軍澳校網唔係咁好,依家諗緊遲D搬去香港果邊
想問係咪全部津小官小都有機會入皇仁 ?
定還是灣仔區軒小等機會大D?
灣仔區邊間小學出入皇仁機會最大?

我地其實想搬去西灣河鯉景灣果邊 ...

醒目開學勳章

原來嘉亨灣&鯉景灣=net 14, 多謝賜教!!!

另我要補充:
愛秩序官小是聯繫Shau Kei Wan官立中學, 另它都係聯繫皇仁 & 筲基灣東官中, 呢d資料係我上年10月參觀時所得, 應該到而家都係無改!!!! 有朋友個仔上年派中學, 他話有每年約有十幾個聯繫皇仁的位, 而舊年好似總共有20人入到皇仁吧!!!

原帖由 dorchiu 於 09-2-5 14:48 發表
愛秩序官小是聯繫Shau Kei Wan官立中學,這也是band one英中

西灣河--鯉景灣 & 嘉享灣係 net 14, 逸濤灣打後就 net 16.  愛秩序灣官小同基灣都係net 16.

軒小(net 12)係最多位入QC, 其他官小都有, 不過無咁多. 所以你應該考慮搬去邊區先, 唔係就要考誇區小學. ...

醒目開學勳章

基灣 & 愛秩序灣官小=net 16

原帖由 mclook 於 09-2-9 18:11 發表
鯉景灣(net 14??)除左基灣同愛秩序灣,仲有邊d好小學?
知唔知會去乜中學??
‹ 上一主題|下一主題