用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) Welcome 09/2009 primary one Good Hoper
樓主: junior_pam
go

Welcome 09/2009 primary one Good Hoper [複製鏈接]

終於放上學期第一個長假期了.  可能好好的休息. 去trip
merry christmas everyone !

vvmon,

無呀, 你呢?  因為今日返左德望.  你地表演什麼?  我們只係表演一隻歌, 但係要綵排三日,  上個星期六綵排完, 以前些同學仔攪左個Christmas Party, 看到他們真是玩得很開心, 唔知點解, 我覺得個女比以前靜左, 你個女有無咁呀?  真有些擔心.

Dear schoolbus26,
你有無帶亞女返幼稚園採排呀?
vvmon

終於放假! 不只囡囡還有我, 今天不用摸黑叫阿囡起身, 不過最怕返學又唔願起身...唉~~還是想想快樂聖誕節目,玩完再諗.

祝大家聖誕快樂, 快高長大, 開開心心

Dear vvmon,

唔該晒, 我會繼續努力搵.

Schoolbus 26

Dear schoolbus26
我係花園街兩邊擋口買的,近旺角那邊買的,應該係面向旺角時的左邊檔口。
vvmon

原帖由 Schoolbus26 於 09-12-18 09:10 發表
想問一問有些家長話在花園街買到穿到膝蓋的冷褲, 我搵了兩次都是搵唔到, 可否話比我知係街兩邊的擋口, 還是在店子裡呢??  近太子方向還是近旺角那邊呢??  唔該晒. ...

事與願違,今日叫極囡囡都唔肯著PE衫,點都要著校裙,至多加一對厚肉色legging.
唯有比2隻暖蛋佢,希望夠暖.

原帖由 BMW 於 09-12-17 15:02 發表
Fyeung,

其實凍係可以0甘着的,不過亜女要靚吾要命,死都要着裙  

VVMon,
我数少左條頸巾添

想問一問有些家長話在花園街買到穿到膝蓋的冷褲, 我搵了兩次都是搵唔到, 可否話比我知係街兩邊的擋口, 還是在店子裡呢??  近太子方向還是近旺角那邊呢??  唔該晒.

Bird Bird,

我亜女都係放学収件冷3係書包架!
我之所以成功比甘多3亜女着...原因係換3時,通常係朝早既5点35分,可能實在太早,亜女都仲係半睡眠状態,個人訓係度...任我地舞

原帖由 bird-bird 於 09-12-17 15:24 發表
點樣先可以叫亞女蓍衫, 我只係比件長袖底衫, 校恤, 校裙, 冷背心, 綿襖加對絲襪, 亞女已經苦哂口面, 係咁話唔要件冷衫.....日日放學都收件衫係書包, 激死我!!!!!

...

點樣先可以叫亞女蓍衫, 我只係比件長袖底衫, 校恤, 校裙, 冷背心, 綿襖加對絲襪, 亞女已經苦哂口面, 係咁話唔要件冷衫.....日日放學都收件衫係書包, 激死我!!!!!

原帖由 fyeung 於 09-12-17 13:05 發表
BMW & vvmon,

今日聽囡囡講,佢地班有同學仔尋日著PE衫,尋日本應著校裙架.照咁睇,我聽日+星期六都會比佢著PE衫+羊毛衫係裡面+jacket+頸巾+暖旦.

Mug星期六可以吾洗帯亜女返学0羊?? 我記得通告話要一斎既?! 有得選択既話,我吾想帯AR...實在星期六既Schedule真係好Tight,我吾想亜女又Miss一堂Swimming。

返学校要着校服AR!

原帖由 vvmon 於 09-12-17 15:10 發表
BMW
星期六,你帶唔帶亞女返學,係咪要著校服呀?我都叫亞女著褲,亞女話裙好睇D,激死!
vvmon

BMW
星期六,你帶唔帶亞女返學,係咪要著校服呀?我都叫亞女著褲,亞女話裙好睇D,激死!
vvmon
原帖由 BMW 於 09-12-17 15:02 發表
Fyeung,

VVMon,
我数少左條頸巾添

Fyeung,

VVMon,
我数少左條頸巾添

原帖由 fyeung 於 09-12-17 13:05 發表

今日聽囡囡講,佢地班有同學仔尋日著PE衫,尋日本應著校裙架.照咁睇,我聽日+星期六都會比佢著PE衫+羊毛衫係裡面+jacket+頸巾+暖旦.

原帖由 vvmon 於 09-12-17 10:29 發表
BMW,
我個女除了你講果D外,還有頸巾,打底褲。出門口時,嘈到析天,話好熱!
真係好似個瓜
vvmon

BMW,
我個女除了你講果D外,還有頸巾,打底褲。出門口時,嘈到析天,話好熱!
真係好似個瓜
vvmon
原帖由 BMW 於 09-12-17 10:18 發表
Lee幾日天気0甘凍,相信学校一定更加凍

今日亜女着左1件長袖底3+1件羊毛底3+Shirt+Dress+長袖冷3+校褸+綿襖
成隻冬瓜0甘返学
我驚距凍再加送2隻暖手蛋。
How about your sweeties? ...

Lee幾日天気0甘凍,相信学校一定更加凍

今日亜女着左1件長袖底3+1件羊毛底3+Shirt+Dress+長袖冷3+校褸+綿襖
成隻冬瓜0甘返学
我驚距凍再加送2隻暖手蛋。
How about your sweeties?

我囡囡都有買! 係幫某堂區籌款!我地嗰份聖誕係$15裡有d文具,聖誕咭&小玩意!

thank you very much, 你真的細心.
原帖由 ipadress 於 09-12-11 07:48 發表
留意下星期中轉冷

亞女都有講買file, 比錢佢, 但係佢話係薄種A4膠套folder, 佢話買來都冇用, 所以就比返的錢我.

不過佢就一隻字都冇提過可以係學校買聖誕禮物, 究竟佢係上堂 , 定係佢班冇份呢?

原帖由 fyeung 於 09-12-11 09:25 發表
囡囡有講買禮物,話$10,$15 & $20,我仲以為有幾個價錢添 仲有,佢之前有講話帶$10去買GH file,我今個星期比左錢佢,點知佢話無得賣啦,要等P2再買過.係咪真??

...

我個女女都冇講有聖誕卡比賽呀.
如果不是人人要參加, 我都不會參加了, 我沒有美術的天份啊!

原帖由 bird-bird 於 09-12-10 08:20 發表
vvmon,

你好update 呀! 您唔講我都唔知有聖誕咭設計比賽呀!!我家係大鄉理, 識得用電腦處理文書已經叫好叻啦, 仲講話用軟件設計, 唔好攪我啦.....好彩(我估)唔係compulsory
‹ 上一主題|下一主題