用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) Welcome 09/2009 primary one Good Hoper
樓主: junior_pam
go

Welcome 09/2009 primary one Good Hoper [複製鏈接]

HI ALL,

請問你們的囡囡在那間幼稚園畢業?

原帖由 十月媽咪 於 09-7-9 17:45 發表
入唻同大家SAY個HI先...

我地今日IN完喇, 響個女唔合作既情況下, 我地一額汗咁完成左個面試, 最後慶幸校長包容, 取錄小女, 完全係執番身彩!

交留位費時, 職員畀左一份書單我地, 仲有最新既校車時間表, 校服商, 自 ...

Hi 十月媽咪,

首先恭喜你!! 好開心我哋一齊加入"德望"這个大家庭!

請問你是否已交書簿費? How much$ $ ? 另外, 想知是哪間出版社? English 是否用P.2?

Sorry! 本人太多問題, 煩請見諒! 因我好心急想知多D!!

原帖由 十月媽咪 於 09-7-9 23:43 發表
vclo,
多謝晒呀, 我都好開心可以加入gh大家庭呀!

我今日淨係交左600蚊留位費咋, 但交留位費嗰陣, 校務處位小姐已經畀左書單, 校車路線&價錢, 校服商等等既資料畀我地!

今年小一既書費(全套買晒, 即連英文字典), 九 ...

Hi 十月媽咪,

非常多謝你所提供的資料, 好清楚! 好有用呀! 我想問知道幾時要回校註册及交$? 另外校車費 around ? $

Thank you very much!

HI ALL,

大家好! 請問大家會幾時買校服? 會否"夏季"及"冬季"同一時間買埋?

Thank you very much!

原帖由 bbmummmy 於 09-7-14 00:06 發表
係呢, 資料上寫要有兩對白鞋: 白厚底鞋&白運作鞋, 點解要兩對?

HI ALL,

• 我覺得有可能係要兩对鞋, 一对用於户外運動場; 而另一对就用於室內(即HALL裏面上堂用) 因HALL內的地板採用特別物料铺, 因恐防括花, 而需穿着一对室內專用的!

哈哈! 以上純屬个人推測, 如有不是煩請糾正!

原帖由 十月媽咪 於 09-7-14 22:08 發表
vclo,
你好, 我打算八月中至買呀, 同埋我唔打算買冬季校服住呀, 事關我女係嗰種標高得比較快嗰類人, 我怕太早買定, 到時條裙又短喇...

各位,
通告入面話唔可以著漆皮鞋, 我想問, 係咪即係"零"面嗰種黑色皮鞋呀? 如 ...

HI 十月媽咪,

THANKS! 我个女同你个女一樣情形, 不過我think我哋需要預早(around 8月头) 打电話去校服公司check 吓有冇size先, 如冇貨就幣啦!

另外, 以我理解通告入面的"黑皮鞋"應是可以用"鞋油/膏"擦得的一種; 而不是用濕布就可抹"零"的一種!

呀! 唔知短襪可否著"反頭"而冇花边的一種, 或是係一般白色短運動橡筋頭白襪?

THANKS!
‹ 上一主題|下一主題