用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 40網點揀?
樓主: boise
go

40網點揀? [複製鏈接]

吾好意思! 你所講的6次考試, 是否即是4測2考? 我是舊生, 印象中好似冇6次考試'O甘'多, 測驗就超多, 不過已經20幾年之前既事了.
我想阿囝入ST. CLEMENT, 不過大人細路都會幾辛苦, 除非小朋友好醒, 我個囝就比較......

原帖由 silvia_ng 於 09-2-25 18:31 發表

南昌街, 近而家個新地盤吧(如有錯請指正)
而聖方濟各英文小學係私校, 唔關校網事, 所以住邊度都可以去考。

yy,
你講緊有個學弟15分抽唔到聖紀文, 係咪話我呢

大家如果想考聖紀文就要留意, 佢地一年六 ...

協和 OK的, 不過有個隱憂就係地方大左, 收生多左, 自然學生質數會參次點, 好似嘉齡就係一個好例子. 以前未般校時派位都有4-5成band 1, 這幾年般左校就好似4成band 1都冇. 如果我講錯了, 請斗正. 因為我先生係嘉齡畢業生, 我下年都會留意聖紀文同嘉齡的派位成績, 然后選1間比阿囝.
不過協和同嘉齡都是好學校.

原帖由 maisyraymond 於 09-2-26 15:22 發表
do any of you know about St. Thomas and Heep Wo?  They are going to move to Cheung Sha Wan in late 2009.

The new campus in CSW will be Heep Wo MORNING session.

原帖由 maisyraymond 於 09-3-3 09:58 發表
I want to know the campus in Cheung Sha Wan will be from Heep Wo morning or afternoon session?
‹ 上一主題|下一主題