用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 匯基通知
go

匯基通知 [複製鏈接]

你係咪指滙基(東九龍), 如校長所講, 二月份收到通知會係最好同最差嗰啲, 三月中等全港次第出了會再通知餘下的, 所以二月份收到通知的一係好勁, 一係好差, 我都好心急

想問下Veronna 及Joauyeung, 你地會唔會註冊呢? 有幾多日考慮? 你地咁早收到通知, 請問你地啲細路係咪band 1呢?

我相信佢第一round一到唔可以收足, 如果佢在第一round要收band one 生,

1) 邊有咁多band one生報佢學校, (band one 生應該會等統一派位)
2) 就算就很多band one 生報, band one 生現在收咗都未必全部會註冊

所以我覺得佢一定會等教育署的rank order出咗再決定有邊啲可以收, 我到現在都未收到reject通知

有些直資話明會留一些位給7月放榜後, 因為有些派位失意的學生可能好好, 但要等果日真係太危險了, 位一定唔多, 咁多人争

原帖由 veronna 於 09-2-22 16:50 發表
Hi, 我想問有冇人知道匯基第一round必收, 唔睇ranking會係收足120個先, 定係唔夠數都唔會再收住, 等ranking出左先? 我身邊有很多小朋友都報左, 但未有消息. 想知道個機會. 如果已經收足120即係有人放棄先有機會, 如 ...

考試期間放早, 是好時機觀察學生的行為表現.

Hi

有冇人收到匯基reject 信, 我知有人今日收到信, 唔知係咪第二批reject通知呢?

放工返到屋企都收到reject信, 相信是同一批寄出
‹ 上一主題|下一主題